Tue16042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti Aktuelne stipendije i konkursi

Aktuelne stipendije i konkursi

  • PDF

Banka Intesa - konkurs: "Dokaži se 100%!"Studenti_06

U okviru projekta "Dokaži se 100%!" Sektor za upravljanje ljudskim resursima Banca Intesa izabraće 12 studenata koji će se takmičiti u dvočlanim timovima u izradi rešenja na zadati problem iz oblasti upravljanja zadovoljstvom klijenata, koji zadaje stručni tim Banca Intesa. Prema glasovima stručnog žirija izabraće se pobednički tim, predstavnik Banca Intesa i Srbije na finalnom takmičenju svih Intesa Sanpaolo ogranaka u Italiji.

Detaljne informacije o konkursu:  pdf Banka_Intesa_Konkurs_2014.pdf

BIT stipendije za studente sa Univerziteta u Kragujevcu za 2014-2015.

Pekinški institut tehnologije (BIT) nudi studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu 5 stipendija za kompletne master ili doktorske studije ili 10 stipendija za razmenu na svim nivoima studija u okviru svog programa stipendiranja za Centralnu i Istočnu Evropu.

Detaljne informacije o konkursu:  pdf BIT_2014.pdf

PREPOZNAJ-POKRENI, Konkurs za realizaciju projekata javnog zagovaranja (zastupanja)

U okviru programa „Pokreni se za budućnost“, koji se realizuje uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris, raspisan je konkurs za finansiranje projekata iz oblasti javnog zagovaranja- zastupanja. Od ove godine svi fakulteti svih državnih univerziteta mogu da se prijave na konkurs, samostalno ili u partnerstvu sa drugim organizacijama, institucijama i državnim fakultetima.

Detaljne informacije o konkursu:  pdf Philip_Morris.pdf

KMM-VIN: 6. poziv za istraživačke stipendije

Ovoren je 6. poziv za istraživačke stipendije u okviru KMM-VIN mreže (European Virtual Institute on Knowledge-based Multifunctional Materials AISBL). Poziv je usmeren na studente dokorskih studija i istraživače u ranoj fazi karijere (do 10 godina nakon sticanja PhD diplome). Istraživačke posete partnerskoj instituciji koja je deo KMM-VIN mreže mogu biti finansirane u trajanju do 2 meseca uz grant u iznosu od 1500 evra mesečno.

Detaljne informacije o konkursu:  pdf KMM_VIN_2014.pdf

Studentska nagrada 2014. Francusko-srpske privredne komore

Tema: „KAKO ĆEMO SE KRETATI U BUDUĆNOSTI?“
Studenti na zadatu temu treba da opišu kako po njihovom mišljenju izgleda budućnost saobraćaja (koja prevozna sredstva i koje nove pogonske tehnike ćemo koristiti ; kako zamišljaju urbani transport u budućnosti; na koji način će razvoj saobraćaja uticati na životnu sredinu, kvalitet života i ekonomija, da li ćemo smanjiti emisije gasova sa efektom staklene bašte, kao i zavisnost od uvoza nafte) i da predlože  održiv model razvoja saobraćaja.

Detaljne informacije o konkursu:  pdf FS_studentska_nagrada.pdf

Stipendije za postdoktorante za istraživačke boravke u Nemačkoj

Stipendije finansira Univerzitet u Bremenu u okviru programa Marije Kiri. Dodeljuje se 6 internacionalnih stipendija
Trajanje programa: 2 godine.

Detaljne informacije o konkursu:  pdf BREMEN_TRAC_2014.pdf

BAYHOST stipendije za letnje kurseve nemačkog jezika u Bavarskoj 2014.

Za stupendiju mogu konkurisati studenti i mladi naučnici svih akademskih oblasti sa poznavanjem nemačkog jezika (najmanje na A2 nivou) iz Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope. Stipendija pokriva troškove kursa na jednom od bavarskih univerziteta, kao i troškove smeštaja i obroka.

Detaljne informacije o konkursu:  pdf BAYHOST_2014.pdf

Eastern European Scholarship: stipendije za master studije na Vestminster univerzitetu

Kandidati zainteresovani za ovu stipendiju moraju biti primljeni na neki od master programa na ovom Univerzitetu i moraju nameravati da se po završenom programu vrate u svoju matičnu zemlju. Potrebno je imati i međunarodno priznati sertifikat poznavanja engleskog jezika (IELTS). Rok za prijavu: 25. april 2014.

Detaljne informacije o konkursu:  pdf Eastern_European_Scholarship_2014.pdf