Thu18042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Dva nova studijska programa na FIN-u

Dva nova studijska programa na FIN-u

  • PDF

Novi_studijski_programi_2014Senat Univerziteta u Kragujevcu je na sednici održanoj 29. maja 2014. godine usvojio predlog Fakulteta inženjerskih nauka o uvođenju dva nova studijska programa, čime su stvoreni uslovi za ulazak u proces akreditacije. Reč je o sledećim studijskim programima:

  • Računarska tehnika i softversko inženjerstvo, studijski program koji pripada naučnoj oblasti Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo. U pitanju su osnovne akademske studije u trajanju od četiri godine, kojima se ostvaruje 240 ESPB bodova i akademski naziv „diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva“. Upis je planiran za septembarski upisni rok (posle dobijanja Uverenja o akreditaciji), a biće raspoloživo 40 mesta.
  • Doktorske studije Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment u trajanju od tri godine (180 ESPB).

Na Fakultetu inženjerskih nauka u toku su pripreme za junski upisni rok u kojem budućim studentima prve godine možemo ponuditi četiri akreditovana programa osnovnih akademskih studija:
- Mašinsko inženjerstvo u trajanju od tri godine - 240 mesta;
- Vojnoindustrijsko inženjerstvo u trajanju od četiri godine - 40 mesta;
- Automobilsko inženjerstvo u trajanju od tri godine - 40 mesta;
- Urbano inženjerstvo u trajanju od četiri godine - 40 mesta.
Za kandidate organizujemo besplatnu pripremnu nastavu iz matematike. Sve informacije u vezi sa upisom raspoložive su na našem sajtu, na stranici UPIS>>>

Poslednje ažurirano ponedeljak, 02 jun 2014 08:54