Thu18042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti Aktuelne stipendije i konkursi

Aktuelne stipendije i konkursi

  • PDF

Studenti_11Stipendije Mumert fondacije

Fondacija Rohus i Beatris Mumert, u saradnji sa Robert Boš fondacijom, nudi stipendije studentima iz Centralne i Jugoistočne Evrope namenjene za pohađanje master studija u oblasti ekonomije, poslovne administracije, inženjerstva, prirodnih nauka ili menadžmenta u turizmu. Trajanje programa: 2, 5 godine.

 pdf MUMERT_STIPENDIJE.pdf

 pdf Mummert-Stiftung_cfa_English.pdf    

Politecnico di Milano - stipendije za drugi semestar akademske 2014/15. godine

Politecnico di Milano će u periodu od 3. juna do 5. avgusta 2014. primati prijave studenata za upis na drugi semestar akademske 2014/15. godine. Za studente koji se prijavljuju za upis na drugi semestar biće dostupne PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije. Rok za prijavu: 05. avgust 2014.

 pdf Politecnico_di_Milano.pdf 

Specijani program stipendija za pohađanje doktorskih studija na Kochi univerzitetu tehnologije u Japanu

Program je dostupan studentima doktorskih studija koji žele da rade na projaktima na departmanu za inženjerstvo Kochi univerziteta tehnologije u Japanu. Trajanje programa je tri godine.

 pdf SSP_COCHI_Japan.pdf 

Green Talents 2014: Internacionalni forum za visoke potencijale u održivom razvoju

Nemačko ministarstvo obrazovanja i istraživanja organizuje Green Talents takmičenje sa ciljem promovisanja internacionalne razmene ideja koje se tiču rešenja u pogledu održivog razvoja.

 pdf Green_Talents_2014.pdf 

Stipendije za doktorske studije na Sapienca univerzitetu u Italiji u akademskoj 2014/15. godini

Dostupno je 19 stipendija namenjenih internacionalnim studentima za redovne doktorske studije na Sapienca univerzitetu  u Rimu.

 pdf Sapienca_PhD.pdf

Banting stipendije za postdoktorske boravke u Kanadi 2014/15. godine

Vlada Kanade raspisala je konkurs za  Banting stipendije namenjene stranim i kanadskim državljanima za pohađanje postdoktorskog programa u Kanadi tokom 2014/15. akademske godine.

 pdf Banting_Canada.pdf

Konkursi Zadužbine Andrejević za objavljivanje priređenih doktorskih disertacija, magistarskih teza, specijalističkih i master radova

 pdf Zaduzbina_Andrejevic.pdf

Stipendije za istraživačke boravke u Švedskoj

Švedska nacionalna agencija za inovacije u saradnji sa Evropskom Unijom, kroz projekte Marije Kiri, dodeljuje 100 stipendija za istraživačke boravke u Švedskoj.

 pdf Svedska_istrazivanje.pdf

Stipendije za doktorske studije na Univerzitetu Padova u Italiji 2014/15. akademske godine

Za akademsku 2014/15. godinu Universita degli Studi di Padova nudi 15 istraživačkih stipendija stranim studentima koji nameravaju da pohađaju doktorske studije na ovom Univerzitetu.

 pdf PhD_Padova.pdf