Mon27052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Studentske vesti NOVO - Produžen je rok za prijavu za Startup weekend na Univerzitetu u Kragujevcu

NOVO - Produžen je rok za prijavu za Startup weekend na Univerzitetu u Kragujevcu

  • PDF

Startup_weekend

Rok za prijavu zainteresovanih za učešće na prvom Startup weekend-u u okviru ADRIATinn projekta produžen je do 30.11.2014. godine.

Na Univerzitetu u Kragujevcu u okviru ADRIATinn projekta od 5. do 7. decembra 2014. godine biće održan prvi Start ap vikend.

Projekat ADRIATinn usmeren je na povezivanje akademskog i privrednog sektora kako bi se identifikovale potrebe i mogućnosti za zajedničkom saradnjom, kao i na pružanje podrške razvoju konkurentnosti i tehnoloških kapaciteta malih i srednjih preduzeća jadranske regije kroz stvaranje novih nacionalnih politika i uvođenje inovacija u poslovne procese.

Start ap vikend je jedna od ključnih aktivnosti projekta koja ima za cilj da  okupi pre svega mlade preduzetnike, studente, istraživače, ali i sve ostale zainteresovane sa inovativnom poslovnom idejom, i da im pruži mogućnost da svoj poslovni koncept predstave pred nezavisnom komisijom koju će činiti eksperti iz  različitih oblasti. Nakon izlaganja svih učesnika, komisija će izabrati najbolju ideju čija će realizacija biti finansijski podržana.

Pored toga, učesnici će imati priliku da razmene iskustva, testiraju svoje ideje i budu upoznati sa bitnim aspektima osnivanja novog preduzeća u Srbiji, zaštite intelektualne svojine, nalaženja različitih izvora finansiranja, kao i mogućnostima za konkurisanje za fondove Evropske unije kroz međunarodne projekte.

Više detalja o događaju možete pronaći na veb sajtu: http://www.startupweekend.kg.ac.rs/