Tue14052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

In memoriam

  • PDF
Profesor_Milorad_BojicProf. dr Milorad Bojić, dopisni član SANU
1951 - 2016.
Posle duže i teške bolesti 22. januara 2016. preminuo je naš uvaženi kolega, redovni profesor Fakulteta inženjerskih nauka i dopisni član SANU, dr Milorad Bojić.

Na adresu porodice i Fakulteta email-ove i telegrame saučešća poslali su predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, rektorski kolegijum Univerziteta u Kragujevcu, dekani i kolege sa fakulteta kragujevačkog i drugih univerziteta u Srbiji, Društvo za grejanje, hlađenje i klimatizaciju i brojne druge organizacije i institucije.

Odlazak profesora Bojića je veliki gubitak za akademsku zajednicu. Nјegov doprinos razvoju Mašinskog i Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu je izuzetan. Kao istaknuti naučni radnik, posvećeni predavač, mentor i svima dragi kolega, profesor Bojić će studentima i kolektivu Fakulteta inženjerskih nauka ostati u najlepšem sećanju.

O karijeri profesora Milorada Bojića govore podaci o više stotina objavljenih radova u domaćim i međunarodnim časopisima i na naučnim skupovima, kao i visok indeks citiranosti kao pokazatelj relevantnosti njegovih istraživanja; govore i uspesi magistara i doktora nauka kojima je bio mentor i, konačno, kruna njegove akademske i naučne karijere – izbor za dopisnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti.

Biografija>>>

Biography>>>


Poslednje ažurirano petak, 29 januar 2016 08:42