Tue14052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Poseta kompaniji Milanović inženjering

Poseta kompaniji Milanović inženjering

  • PDF

IMG_0517Studenti završnog semestra master studija Mašinskog inženjerstva, saradnici i profesori Fakulteta inženjerskih nauka posetili su u četvrtak, 3. marta 2016, kompaniju Milanović inženjering. Poseta je organizovana na inicijativu tog uspešnog preduzeća iz Kragujevca, čiji plan razvoja uključuje i zapošljavanje novih mladih mašinskih inženjera. 

Milanović inženjering je stoprocentno srpska kompanija čije su osnovne delatnosti inženjering, konstrukcija i proizvodnja aluminijumskih komponenti i pomoćnih alata za industrije šinskih vozila, kao i dizajniranje tehnoloških rešenja i proizvodnja postrojenja u oblasti tretmana voda. Broj zaposlenih, fizički obim proizvodnje i ukupni prihodi kompanije višestruko su uvećani u poslednjih nekoliko godina, tako da danas Milanović inženjering, sa  250 zaposlenih, više od 90% svojih proizvoda i usluga izvozi u zemlјe Evropske unije, Rusiju i SAD.

U skladu sa dugoročnim planovima, radi ugovaranja novih višegodišnjih poslova sa strateškim partnerima  Milanović inženjering će u 2016. godini izgraditi još jedan proizvodni pogon na više od 13.000 kvadratnih metara. To će omogućiti otvaranje nekoliko desetina novih radnih mesta, pre svega za mlade kragujevačke inženjere. Dogovoreno je da se ovakve posete ubuduće organizuju kvartalno i da se u njih uključe i studenti nižih godina studija, kako bi se blagovremeno upoznali sa proizvodnim kapacitetima Milanović inženjeringa, mogućnostima sticanja praktičnih znanja, izrade master radova i eventualnog radnog angažovanja.

1234

Poslednje ažurirano petak, 04 mart 2016 15:04