Tue14052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti UPIS - JUN 2016.

UPIS - JUN 2016.

  • PDF

IMG 20160623 112205

Konkurs za upis je objavljen na naslovnoj strani našeg sajta, 8. juna 2016. godine: Tekst konkursa>>>

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita u junskom upisnom roku je završeno.  

Raspored prijavljenih kandidata po salama za polaganje prijemnog ispita za Računarsku tehniku i softversko inženjerstvo (29. juna) i raspored kandidata prijavljenih za polaganje prijemnog ispita za Mašinsko, Vojnoindustrijsko, Urbano i Automobilsko inženjerstvo (30. juna) možete preuzeti putem sledećeg linka>>>

Prijemni ispit za studijski program Računarska tehnika i softversko inženjerstvo biće održan 29. juna 2016. u 10 časova. Na ovom prijemnom ispitu očekuje Vas 20 zadataka iz matematike, a za njihovo rešavanje imaćete na raspolaganju četiri sata.

Prijemni ispit za studijske programe Mašinsko, Vojnoindustrijsko, Automobilsko i Urbano inženjerstvo biće održan 30. juna 2016. u 10 časova. Na ovom prijemnom ispitu očekuje Vas 10 zadataka iz matematike, a za njihovo rešavanje imaćete na raspolaganju četiri sata.

Na prijemni ispit obavezno ponesite ličnu kartu ili pasoš!

ZBIRKA ZADATAKA: Prema mišljenju i preporuci profesora Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, svi kandidati koji spremaju prijemni ispit za upis na Fakultet inženjerskih nauka mogu koristiti namenski pripremljenu zbirku zadataka u izdanju Fakulteta medicinskih nauka, čiji su autori profesori PMF-a, dr Branislav Popović i dr Marija Stanić. Zbirka se može nabaviti u skriptarnici Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.

Zbirka 2016 korice

Ažurirana zbirka zadataka koja sadrži primere rešenih zadataka sa prethodnih prijemnih ispita na FIN-u, uključujući i prošlogodišnje prijemne ispite za Računarsku tehniku i softversko inženjerstvo i za Mašinsko, Vojnoindustrijsko, Automobilsko i Urbano inženjerstvo, dostupna je na našem sajtu: Zbirka zadataka 2016>>>

Vodič za studente 2016>>>  sadrži informacije o pet akreditovanih studijskih programa: Mašinsko inženjerstvo, Vojnoindustrijsko inženjerstvo, Automobilsko inženjerstvo, Urbano inženjerstvo, Računarska tehnika i softversko inženjerstvo.

Rangiranje se vrši na osnovu:

- ostvarenog uspeha tokom srednjoÅ¡kolskog obrazovanja (zbir prosečnih ocena za sve četiri godine, pomnožen sa dva; maksimalan brod bodova na osnovu uspeha je 40),

- bodova ostvarenih na prijemnom ispitu (maksimalan broj bodova je 60).

Minimalan ukupan broj bodova za budžetsko finansiranje je 51, dok je minimalan broj bodova za status samofinansirajućeg studenta 37. Na prijemnim ispitima u junskom upisnom roku 2015. godine broj bodova koji su imali najniže rangirani kandidati koji su ostvarili uslov za budžetsko finansiranje:

- Mašinsko inženjerstvo - 51,30

- Vojnoindustrijsko inženjerstvo - 51,76

- Automobilsko inženjerstvo - 51,82

- Urbano inženjerstvo - 52,54

- Računarska tehnika i softversko inženjerstvo - 82,76.

Za sve informacije i pitanja na raspolaganju Vam je i naša Facebook stranica Biću student FIN-a - UPIS >>>

Poslednje ažurirano utorak, 28 jun 2016 08:52