Tue14052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Prezentacija Chevening stipendija za master studije u VB

Prezentacija Chevening stipendija za master studije u VB

  • PDF

chevening stipendijeBritanska ambasada u Beogradu, u utorak, 18. oktobra 2016. godine u 16:00 sati, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, predstaviće Chevening (Čivning) stipendije za master studije u Velikoj Britaniji.
Ovaj prestižni program, koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije (ForeignandCommonwealth Office) stipendira jednogodišnje master studije na britanskim univerzitetima. Stipendija pokriva troškove školarine i potrebne literature, putne i troškove britanske vize, a obezbeđena je i mesečna nadoknada za druge životne troškove.
Rok za prijave za Chevening stipendije za akademsku godinu 2017-18. je 8. novembar 2016. godine u 12:00 sati, po britanskom vremenu.
Jedan od glavnih ciljeva Chevening programa, koji postoji više od 25 godina, jeste pomoć najuspešnim kandidatima da dobiju vodeće uloge u budućem razvoju Srbije. Prioritetne oblasti ovogodišnjih stipendija su usmerene na proces evropskih integracija Srbije, sa posebnim naglaskom na sledećim oblastima:
• vladavina prava i reforma pravosudnog sistema
• reforma ekonomskog i energetskog sektora i zaštita konkurencije
• reforma javne uprave
• odnosi u regionu i postkonfliktno pomirenje
• ljudska i manjinska prava
Pored diplome visokog obrazovanja i znanja engleskog jezika, od kandidata se očekuje da mogu da dokažu svoje dosadašnje akademske uspehe, kao i da su već imaju najmanje dve godine relevantnog radnog iskustva u svojoj oblasti. Kandidati moraju biti državljani Republike Srbije, a starosna granica ne postoji.

Poslednje ažurirano subota, 15 oktobar 2016 10:16