Tue14052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Svečana akademija povodom Dana FIN-a

Svečana akademija povodom Dana FIN-a

  • PDF

DSC 0350Svečanom akademijom, koja je priređena u petak, 25.11.2016. godine, Fakultet inženjerskih nauka obeležio je 56 godina od osnivanja i 40 godina postojanja u okviru Univerziteta u Kragujevcu.

Prisutne je pozdravio dekan Fakulteta inženjerskih nauka, prof. dr Dobrica Milovanović, koji je prezentovao i rezultate postignute tokom 2016. godine u domenu obrazovnog i naučnoistraživačkog rada, jačanja kadrovskog potencijala, radova na infrastrukturi. U ime Rektorskog kolegijuma Univerziteta u Kragujevcu Fakultetu je jubilej čestitao prof. dr Milovan Matović, prorektor za međunarodnu saradnju. Prisutnima su se obratili i uputili čestitke FIN-u i predsednik Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, prof. dr Ćemal Dolićanin, predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, prodekan Vojne akademije, pukovnik Milić Milićević, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu (u okviru kojeg je i osnovano Odeljenje u Kragujevcu, 1960. godine), prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, prof. dr Rade Doroslovački i dekan Mašinskog fakulteta u Nišu, prof. dr Nenad Pavlović. U okviru svečanosti uručene su nagrade najboljim svršenim studentima po studijskim programima, koji su sve obaveze zavšili do 1. oktobra i ostvarili najviši prosek ocena:

- Zoranu Končaloviću (OAS Mašinsko inženjerstvo),

- Nini Živanović (OAS Vojnoindustrijsko inženjerstvo),

- Stefanu Iliću (MAS Mašinsko inženjerstvo),

- Ivani Stevanović (MAS Vojnoindustrijsko inženjerstvo),

- Stefanu Miliću (MAS Automobilsko inženjerstvo),

- Bojani Veličković (MAS Inženjerski menadžment),

kao i najboljim studentima studijskih programa koji su nedavno akreditovani i na kojima još uvek nema diplomaca:

- Nataliji Aleksić (III godina Urbanog inženjerstva),

- Nenadu Panteliću (I godina Računarske tehnike i softverskog inženjerstva), koga je tabletom nagradila kompanija Comtrade Solutions Engineering. Nagradu je uručio generalni direktor Comtrade SI, Srđan Atanasijević.

Nagrađeni su i naujuspešniji učesnici takmičenja u znanju na ovogodišnjoj Mašinijadi:

- Tijana Šušteršič i Vladimir Geroski za osvojeno I mesto iz Mehanike fluida,

- Marko Antonijević i Luka Petrović za osvojeno II mesto iz Mašinskih elemenata.

Tradicionalno, uručeni su zlatnici sa posvetom profesorima koji su penzionisani tokom protekle godine, dr Draganu Milosavljeviću i dr Milentiju Stefanoviću.

Fotografije možete pogledati u galeriji našeg sajta>>>

Press clipping>>>

 

 

 

Poslednje ažurirano sreda, 30 novembar 2016 08:30