Wed15052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Uspeh naših studentskih timova na Google takmičenju Hash Code

Uspeh naših studentskih timova na Google takmičenju Hash Code

  • PDF

IMG 0111U četvrtak, 23.02.2017. godine održano je četvrto po redu takmičenje pod nazivom Hash Code u organizaciji GOOGLE-a, za studente i eksperte iz industrije. Princip takmičenja je da prijavljeni timovi u kvalifikacionom delu rešavaju realan problem online, u programskom jeziku koji sami odaberu, a najbolji među njima učestvuju na finalnom jednodnevnom takmičenju.

Studenti prve i druge godine smera Računarska tehnika i softversko inženjerstvo oformili su dva tima("python magicians" i "KG_knights_Seniors") od po tri člana i prijavili se za takmičenje. Imajući u vidu da je studijski program Računarska tehnika i softversko inženjerstvo uveden 2015. godine na FIN-u, "seniori" iz ekipe "KG_knights_Seniors" su zapravo studenti druge godine. Utoliko je veći njihov uspeh.

Članovi tima "python magicians" bili su Nikola Kilibarda, Siniša Čolić i Nikola Radovanović, dok su članovi tima "KG_knights_Seniors" bili Nikola Babić, Nenad Pantelić i Aleksandar Kondić. Problem koji je trebalo da reše je raspoređivanje video snimaka sa YouTube-a po datim serverima radi ubrzavanja strimovanja. Rangiranje je vršeno prema broju ušteđenih mikrosekundi. Od 2815 timova iz celog sveta naš tim "python magicians" je zauzeo 1669. poziciju, što je u prvih 60%, sa 1026319 µs, dok je tim "KG_knights_Seniors" zauzeo 661. poziciju i pripao prvoj četvrtini svih timova učesnika, sa 1998245 µs. Čestitamo našim studentima i nadamo se da će ovaj odličan uspeh ponavljati i u narednim godinama.

IMG 0103

 

KG knights Seniors

python magicians

python magicians score

 KG knights Seniors score

Poslednje ažurirano utorak, 28 februar 2017 15:05