Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Zlatni indeksi za osmu generaciju naših diplomaca

Zlatni indeksi za osmu generaciju naših diplomaca

  • PDF

DSC 0279U četvrtak, 7. decembra 2017, Fakultet inženjerskih nauka pripredio je okupljanje pripadnika osme generacije svojih diplomaca, koji su studije upisali 1967. godine. Program „Zlatni indeks“ predstavlja jedan od načina da se Fakultet oduži svojim inženjerima, koji su dugogodišnjim radom i značajnom ulogom koju su imali  u privrednom životu zemlje bili i ostali najbolji promoteri profesije i matičnog fakulteta.

Period tokom kojeg je osma generacija studirala obuhvata godine pionirskih poduhvata i ubrzanog razvoja visokog školstva u Kragujevcu, koje je imalo zadatak da školuje stručnjake za kojima je privreda imala izraženu potrebu. Kragujevački inženjeri koji su se školovali 60-ih godina odigrali su veoma bitnu ulogu u privrednom, političkom i društvenom životu Kragujevca i Srbije. Pripadnici ovogodišnje „zlatne generacije“ deo su zajednice koju danas čini preko 6500 diplomaca, koji su se na ovom fakultetu školovali na različitim nivoima studija tokom proteklih 57 godina.

Na svečano uručenje „zlatnih indeksa“ došlo je preko 50 pripadnika osme generacije (od ukupno 72). Pored Kragujevčana, naši gosti bili su i diplomci koji su doputovali iz Trebinja, Priboja, Loznice, Beograda, Mladenovca, Čačka, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Trstenika, Paraćina...

DSC 0131DSC 0136DSC 0144DSC 0147DSC 0124DSC 0224

Pripadnicima osme generacije obratio se dekan Fakulteta inženjerskih nauka, prof. dr Dobrica Milovanović. Održana je i prezentacija o razvoju Fakulteta tokom proteklih 57 godina i danas raspoloživim resursima. Prof. dr Miodrag Lazić, predsednik Upravnog odbora Alumni kluba predstavio je Alumni klub i pozvao sve naše diplomce na saradnju. Zlatne diplomce pozdravio je i potpredsednik UO Alumni kluba, Milan Ćetković, naš diplomac iz prve generacije. Diplomcima su uručeni zlatni indeksi, a povodom jubileja, Fakultet je štampao i „Spomenicu generacije 1967/68.“, koja sadrži fotografije i podatke o svim pripadnicima osme generacije.

Ovom prilikom zahvaljujemo i medijima na saradnji.

Fotografije možete preuzeti u galeriji na našem sajtu>>>

Poslednje ažurirano petak, 08 decembar 2017 09:08