Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Poseta studenata međunarodnoj konferenciji KGH

Poseta studenata međunarodnoj konferenciji KGH

  • PDF

IMG 0667Studenti osnovnih i master studija studijskog programa Mašinsko inženjerstvo, smera za Energetiku i procesnu tehniku, studenti II i IV godine studijskog programa Urbano inzenjerstvo, kao i jedan broj studenata II godine Mašinskog inženjerstva Fakulteta inženjerskih nauka, u četvrtak 7.12.2017. posetili su 48. Međunarodni kongres i izložbu o klimatizaciji, grejanju i hlađenju, koji je održan u Sava centru u Beogradu, od 6-9. decembra 2017.
Kongres je, kao i do sada, organizovalo Društvo za KGH Srbije, pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS), a studente našeg fakulteta je predvodila doc. dr Danijela Nikolić.
KGH kongres svojim programom obuhvata probleme zgrada u uslovima nestajanja klasičnih izvora energije i probleme zaštite životne okoline. Glavne teme kongresa su sma¬njenje emisije CO2, nove konstrukcije rashladnih aparata i uređaja, primena sunčeve energije, otporne i održive zgrade u uslovima migracija, napada, požara i prirodnih nepogoda.
Studentska sesija je već tradicionalni program za studente redovnih i poslediplomskih studija i najmlađu generaciju visokoškolski obrazovanih stručnjaka opredeljenih za struku KGH i za ostale specijalnosti u neposrednoj vezi sa opremom i sistemima KGH. Ona je ove godine, drugog dana Kongresa, održala jubilarni, deseti put.
Studenti našeg fakulteta su učestvovali u radu Studentske sesije, gde su prisustvovali predstavljanju Američkog društva za grejanje, hladjenje i klimatizaciju (ASHRAE) i posebno Programu za mlade inženjere. U okviru sesije je predstavljeno pet studentskih radova.
U popodnevnim satima, studenti su obišli izložbu na kojoj je bilo preko 150 izlagača opreme vezane za rad KGH sistema i uređaja.
Poseta Kongresu je završena organizovanim odlaskom studenata u Muzej Nikole Tesle.

IMG 0667cIMG 0672IMG 0674IMG 0677

Poslednje ažurirano utorak, 12 decembar 2017 13:37