Mon20052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Akcija Exit fondacije: Tražimo mlade heroje

Akcija Exit fondacije: Tražimo mlade heroje

  • PDF

Youth HeroesEXIT fondacija pokrenula je i ove godine inicijativu za pronalaženje mladih talentovanih ljudi, koje će biti nagrađeni i predstavljeni javnosti kao pozitivni uzori za celo društvo, i poziva da se predlože kandidati za "Youth Heroes" priznanje.

EXIT fondacija u saradnji sa Naftnom industrijom Srbije, uz podršku Radio-televizije Srbije, kompanije Ringier Axel Springer i HR Centra, nastavlja višegodišnju kampanju „Youth Heroes", koja promoviše pozitivne uzore u društvu. Ovo je nastavak dugoročne zajedničke akcije EXITfestivala i NIS-a da se unaprede uslovi za ostanak mladih talenata u Srbiji, što bi doprinelo njenom ubrzanom razvoju. EXIT i NIS već treću godinu zaredom objavljuju konkurs Youth Heroes za mlade heroje Srbije iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Kandidata može predložiti organizacija, obrazovna ustanova, medij, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca. Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, uzrasta od 15 do 30 godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti.

Konkursni obrazac je u prilogu>>>, a može se preuzeti na sajtu www.youth-heroes.org. Prijave sa popunjenim konkursnim obrascem slati na email Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli do 18. februara 2018. godine.

Pobednici za 2017. godinu biće proglašeni na proleće 2018. godine. Odabrani vredni i uspešni mladi ljudi dobiće zasluženo priznanje i medijsku promociju, dok će njihova dostignuća biti predstavljena vršnjacima i široj javnosti putem medija. Svi pobednici dobiće ulaznice za festivale EXIT, Sea Star i Sea Dance, poklon paket od izdavačke kuće „Vulkan“ i kurseve za lično usavršavanje HR centra, a prvoplasirane u svakoj kategoriji očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 din.

"Tražimo mlade heroje, pokretače pozitivnih promena. Mlade ljude koji uprkos svemu i svima, svaki dan vredno rade, uče, stvaraju, inspirišu druge i bore se da daju svoj maksimalni doprinos da promene svoj život i svoje okruženje na bolje. Samo kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije koje će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovano na znanju i kreativnosti. Želimo da ovi mladi heroji budu ambasadori svih nas i da kroz svoje lične primere predstave budućnost na delu. Naša želja je da ih izvučemo iz anonimnosti, predstavimo javnosti i promovišemo kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake i sve nas."

Zvanični tekst konkursa>>>

Za više informacija možete posetiti: www.youth-heroes.org

Poslednje ažurirano sreda, 31 januar 2018 09:37