Fri19042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Seminar masinskog ucenja u Petnici za studente (PSI:ML)

Seminar masinskog ucenja u Petnici za studente (PSI:ML)

  • PDF

petnica summer institute 2018Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente da se prijave na seminar mašinskog učenja u Petnici (PSI:ML). Prijave su otvorene do 1. marta na http://psiml.petlja.org/

Seminar mašinskog učenja „PSI:ML“ (Petnica Summer Institute of Machine Learning) će se ove godine održati po četvrti put put od 22. do 31. jula u Petnici, a namenjen je pre svega studentima završnih godina osnovnih, kao i studentima postdiplomskih studija tehničkog i matematičkog usmerenja. Predavači su eksperti u oblasti mašinskog učenja, sa ekstenzivnim iskustvom u industriji i akademiji.

Tokom seminara, učesnici će imati prilike da se, kroz intenzivna celodnevna predavanja i radionice upoznaju sa osnovama mašinskog učenja i da unaprede svoje znanje kroz teorijiski i praktični rad. Drugi deo seminara podrazumeva rad na grupnim ili individualnim projektima na predloženu ili samoinicijativno odabrani temu. Tokom projekata, svakom od učesnika će biti dodeljen mentor koji je stručnjak u konkretnoj oblasti.

Svi detalji o procesu prijavljivanja dostupni su na http://psiml.petnica.rs/apply.php.

Međunarodni seminar mašinskog učenja „PSI:ML“, prvi put je održan 2015. godine. Osmišljen je od strane nekolicine inženjera zaposlenih u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, koji su dugi niz godina bili saradnici u Petnici, a eksperti su u ovoj oblasti. Seminar je do sada okupio oko 70 učesnika, a neki od projekta rađenih na seminaru su prerasli u nagrađivane naučne radove.

Sve detalje u vezi samog seminara zainteresovani studenti mogu pronaći na psiml.petnica.rs.