Mon20052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti U toku su prijave za "Ženske priče o IT-u"

U toku su prijave za "Ženske priče o IT-u"

  • PDF

ZPITRazvojni centar kompanije Majkrosoft u Srbiji  poziva sve zainteresovane studentkinje da se prijave za učešće na događaju „Ženske priče o IT-u“, koji se tradicionalno organizuje petu godinu za redom, povodom međunarodnog Dana žena u ICT-u.

Događaj „Ženske priče o IT-u“ održaće se u petak, 9. marta 2018. godine od 10:00 do 18:00, u Razvojnom centru Majkrosofta u Srbiji. Tokom celodnevnog programa studentkinje će imati priliku da kroz interaktivne radionice saznaju više o mogućnostima koje nudi karijera u IT sferi, o ulozi žena u IT-u, dobiti odgovor na pitanje šta je potrebno da se prijave za praksu ili posao u jednoj internacionalnoj korporaciji, kao i da saznaju više o projektima Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji.

Prijave su otvorene do 25. februara 2018, na caskanje.mdcs.rs

Broj mesta je ograničen. Putni troškovi će biti refundirani za sve devojke koje budu učestvovale, a koje su izvan Beograda.

Dan žena u ICT-u je međunarodna inicijativa pokrenuta sa idejom da se na globalnom nivou stvori okruženje koje će ohrabrivati i osnaživati devojke i mlade žene da razmotre i započnu karijeru u sve većoj i značajnijoj oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Jedan od načina na koji kompanija Majkrosoft u Srbiji, u organizaciji svog Razvojnog centra u Beogradu, želi da obeleži ovu bitnu inicijativu je i organizovanje događaja poput Ženskih priča o IT-u.

Suština ovog događaja je da studentkinjama tehničkih, računarskih i prirodno-matematičkih fakulteta u Srbiji pruži mogućnost da se upoznaju sa atmosferom i nekim aspektima rada u jednoj od najvećih svetskih IT kompanija, kao i da saznaju sve što ih zanima o procesu prakse i zaposlenja, kroz direktan kontakt sa koleginicama i kolegama iz Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji.

Poslednje ažurirano utorak, 13 februar 2018 14:23