Fri26042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Besplatna pripremna nastava: sledeći termin 2. juna

Besplatna pripremna nastava: sledeći termin 2. juna

  • PDF
DSC 0079
Sledeći termin održavanja pripremne nastave je u subotu, 2. juna 2018. godine, od 10:00 h. 
 
Rapored svih termina možete preuzeti putem linka>>>
 
Subotom, u velikom amfiteatru (u zgradi D), od 10:00 do 12:00 časova, održavaju se po dva časa matematike za kandidate koji se pripremaju za polaganje prijemnog ispita za upis na neki od pet studijskih programa osnovnih akademskih studija na Fakultetu inženjerskih nauka: Mašinsko, Vojnoindustrijsko, Urbano, Automobilsko inženjerstvo i Računarska tehnika i softversko inženjerstvo. Pripremnu nastavu realizuju profesori i asistenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.
 
Online prijavljivanje: Za pohađanje pripremne nastave možete se prijaviti popunjavanjem online obrasca na sledećem linku>>>   
 
Preporučene zbirke zadataka za pripremu za prijemni ispit:  Za pripremu za polaganje prijemnog ispita možete koristiti zbirku rešenih zadataka sa prijemnih ispita na FIN-u od 1992. do 2016. godine, koja je dostupna u elektronskom obliku>>>
Prema mišljenju i preporuci profesora Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, svi kandidati koji spremaju prijemni ispit za upis na Fakultet inženjerskih nauka mogu koristiti i namenski pripremljenu zbirku zadataka u izdanju Fakulteta medicinskih nauka, čiji su autori profesori PMF-a, dr Branislav Popović i dr Marija Stanić. Zbirka se može nabaviti u skriptarnici Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu.
 
Na prijemnim ispitima za sve studijske programe proverava se znanje iz matematike. Za studijski program Računarska tehnika i softversko inženjerstvo polagaće se poseban prijemni ispit, dok se za preostala četiri navedena studijska programa (Mašinsko, Vojnoindustrijsko, Urbano, Automobilsko inženjerstvo) polaže jedan zajednički prijemni ispit.
 
Detaljne informacije o svakom od navedenih studijskih programa možete naći u Vodiču za studente>>>
 
U školskoj 2018/2019. godini Fakultet inženjerskih nauka u prvu godinu osnovnih akademskih studija upisuje studente na pet studijskih programa:
-          Mašinsko inženjerstvo (u trajanju od 3 godine),
-          Vojnoindustrijsko inženjerstvo (u trajanju od 4 godine),
-          Urbano inženjerstvo (u trajanju od 4 godine),
-          Automobilsko inženjerstvo (u trajanju od 3 godine),
-          Računarska tehnika i softversko inženjerstvo (u trajanju od 4 godine).
 
Prvi časovi pripremne nastave održani su 17. marta (pogledajte fotografije>>>) i tom prilikom buduće studente pozdravili su dekan, prof. dr Dobrica Milovanović, prodekan za nastavu, doc. dr Blaža Stojanović, student prodekan, Milica Vulović, kao i predstavnici Studentskog parlamenta.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 28 maj 2018 11:30