Fri26042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Studenti Univerziteta u Kragujevcu dočekali ruskog ministra Sergeja Lavrova

Studenti Univerziteta u Kragujevcu dočekali ruskog ministra Sergeja Lavrova

  • PDF

image003U okviru programa obeležavanja 180. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, delegacija Studentskog parlamenta Univerziteta u Kragujevcu je 22. februara 2018. godine, u prostorijama rektorata u Beogradu, učestovala u prijemu i zvaničnom obraćanju ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i rektora Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladimira Bumbaširevića. Studenti su imali prilike da postave otvorena pitanja ministrima i rektoru.

image001Studenti univerziteta iz Srbije i studenti iz Rusije koji su na studijama u Srbiji organizovali su odbor za doček ministra Lavrova. Član delegacije za prijem ministra bio je i Stefan Đurić, student Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

U petak, 23. februara 2018. godine, studenti našeg Univerziteta Stefan Đurić i image005Đorđe Petrović su učestovali na prvom sastanku nakon 19. Svetskog omladinskog festivala. Sastanak je održan u Ruskom domu u Beogradu, a tema je bila predstojeći događaj koji se održava u martu pod nazivom „Russia Land of opportunity“. Naši predstavnici će zajedno sa još 300 učesnika iz celog sveta razmatrati moguće vidove saradnje na polju nauke, inovacija, ekonomije, kulture i drugih oblasti od značaja za budućnost mladih.

Poslednje ažurirano subota, 03 mart 2018 11:00