Mon27052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Bubble Cup takmičenje u programiranju

Bubble Cup takmičenje u programiranju

  • PDF

BBCXI BanerOd 26.03.2018. godine počinju prijave za timsko takmičenje u programiranju „Bubble Cup“ za studente i srednjoškolce. Svi zainteresovani studenti mogu se prijaviti za učešće na ovom međunarodnom takmičenju.

„Bubble Cup“ je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka, osmišljeno još 2008. godine od strane Razvojnog centra kompanije Microsoft u Srbiji. Cilj ovog takmičenja je popularizacija programiranja među mladima, privlačenje talentovanih mladih programera iz zemlje i regiona, i promovisanje timskog rada.

„Bubble Cup“ takmičenje organizuje se u nekoliko faza. Nakon registracije na internet portalu www.bubblecup.org (registracija je moguća od 26.03. do 28.04. (23:59)) organizuju se kvalifikacije u dve onlajn runde.

Tokom kvalifikacija postojaće dve divizije:

Premier League – divizija otvorena za univerzitetske i srednjoškolske timove koji ispunjavaju neophodne uslove. O tome ko sve može da se takmiči možete pogledati OVDE.
Rising Stars – divizija otvorena samo za srednje škole iz Srbije koje ispunjavaju neophodne uslove.

1. Kvalifikacije – dve onlajn runde

a) prva onlajn runda od 1. do 25.04.2018.
b) druga onlajn runda od 1. do 25.05.2018.

Tokom ove dve runde potrebno je da takmičari reše određeni broj zadataka. Najbolji timovi srednjoškolaca i studenata, prema jasno definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.

2. Finale u Beogradu.

Finale „Bubble Cup“ takmičenja organizuje se svake godine u septembru u Beogradu.

Za detalje u vezi sa pravilima takmičenja zainteresovani informacije mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org, na imejl adresi Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili preko Facebook strane takmičenja: www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

Poslednje ažurirano utorak, 20 mart 2018 14:40