Mon29042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back NIR Izdavačka delatnost Publikacije (2006) - Elektrotehnika sa elektronikom, zbirka zadataka - Dr Jasna Radulović

(2006) - Elektrotehnika sa elektronikom, zbirka zadataka - Dr Jasna Radulović

  • PDF
Image 

Napomena: Zbirku zadataka "Elektrotehnika sa elektronikom" možete kupiti u biblioteci Fakulteta inženjerskih nauka. Cena  je 970,00 dinara.

Naslov: Elektrotehnika sa elektronikom, zbirka zadataka

Tip:

Pomoćni udžbenik

Autori:

Dr Jasna Radulović, vanr. prof. 

Rezime:
Zbirka je rezultat višegodišnjeg rada autora na izvođenju nastave na Mašinskom fakultetu  u Kragujevcu i zajedno sa pomoćnim udžbenikom "Elektrotehnika sa elektronikom - Praktikum za laboratorijske vežbe", u kome su izložena bitna teoretska razmatranja (posebno vezana za osnove elektronike), predstavlja pokušaj da se pomogne studentima u savladavanju raznovrsne i složene problematike neophodne za obrazovanje inženjera mašinske struke, kao i drugih struka kojima ovo nije osnovna oblast interesovanja. Ovaj pomoćni udžbenik sadrži šest bitnih poglavlja, a to su: Elektrostatika, Elektrokinetika jednosmernih struja, Magnetizam, Naizmenične struje, Električne mašine i Elektronika.

 Izbor zadataka i način izrade zadataka, od jednostavnih do složenijih, izvršen je tako da se omogući studentima bolje razumevanje teorijskih postavki i metoda koje se izučavaju u okviru predmeta. Svi zadaci su detaljno rešeni, neki od njih i na više načina, uz neophodne komentare. Izvestan broj zadataka obrađenih u zbirci, iz oblasti koje su, zbog ograničenog broja časova, nedovoljno zastupljene u okviru predmeta Elektrotehnika sa elektronikom,  namenjen je studentima viših godina u okviru predmeta elektro-struke na smerovima Informatika u inženjerstvu i Primenjena mehanika i automatsko upravljanje.

Ova Zbirka zadataka namenjena je, u prvom redu, studentima Mašinskog fakulteta, Univerziteta u Kragujevcu. Sadržaj Zbirke prilagođen je nastavnom planu i programu predmeta "Elektrotehnika sa elektronikom" koji izučavaju studenti I. godine akademskih i strukovnih studija Mašinskog fakulteta u Kragujevcu, a takođe može korisno poslužiti studentima drugih fakulteta koji ovaj predmet izučavaju sa odgovarajućim programom. Ova Zbirka zadataka je veoma korisna studentima kako u pripremanju ispita, tako i u rešavanju praktičnih problema.
 
Sadržaj:  

     Predgovor
1. Elektrostatika
2. Elektrokinetika jednosmernih struja
3. Elektromagnetizam
4. Naizmenične struje
5. Električne mašine
6. Elektronika
    Dodaci
    Literatura