Fri29032024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Industrijski park Mind u Kragujevcu - novi poslovi za naše inženjere

Industrijski park Mind u Kragujevcu - novi poslovi za naše inženjere

  • PDF

Aleksandar Vucic Kragujevac Foto Nebojsa RausU Kragujevcu je počela izgradnja Industrijskog parka Mind, a investitor za projekat je kompanija "Mind Real Estate" koja je deo Milanović Indrustries Gruop - Mind Group. Nemačka kompanija "Simens" (Siemens) preuzela je upravljanje nad kragujevačkom firmom "Milanović inženjering" . O značaju tog događaja na svečanom otvaranju govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao: "Za ljude u Šumadiji danas počinje drugačija i neuporedivo bolja budućnost, jer je u srce Šumadije došao Simens - ponos nemačke industrije" (video>>>).

"Gde ćemo da nađemo tri stotine inženjera? Oni moraju da budu sa Kragujevačkog univerziteta.", rekao je predsednik Vučić, ističući da je interes Vlade Srbije da ulaže u razvoj visokog školstva u Kragujevcu i u školovanje inženjera (video>>>).

Projekat će predstavljati svojevrstan grad u malom, a vlasnik Bratislav Milanović rekao je da će ovaj industrijski i intelektualni kompleks zapošljavati visoko kvalifikovane inženjere iz Šumadije i cele Srbije. Milanović je najavio da će prvi objekat u okviru parka biti završen u oktobru, a da će se sa proizvodnjom početi u novembru. On je istako da je izgradnja parka način da mladi inženjeri ostanu u Srbiji.

"Vozovi i tramvaji koji danas saobraćaju u Briselu proizvodiće se i u Srbiji, a da bismo to izveli biće nam potrebno mnogo obučenih radnika", poručio je predsednik u Kragujevcu pokazujući maketu voza kakav saobraća Briselom, a proizvodiće se u Kragujevcu u Simensovim pogonima (video>>>).

Izgradnja Mind parka je značajna vest ne samo za sadašnje diplomce i studente Fakulteta inženjerskih nauka, već i za buduće generacije studenata, jer će rezultati ovog projekta vidi u punom obimu vidljivi i primenjivi i u godinama koje dolaze (video>>>).

(fotografija: Nebojša Raus, blic.rs>>>)

Poslednje ažurirano petak, 08 jun 2018 10:15