Sat20042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Održana prezentacija kompanije Peštan - stručna praksa i mogućnost zapošljavanja

Održana prezentacija kompanije Peštan - stručna praksa i mogućnost zapošljavanja

  • PDF

DSC 0274Kompanija Peštan (Aranđelovac) održala je u sredu, 9. maja 2018, prezentaciju o mogućnostima realizacije stručne prakse i zapošljavanja naših inženjera.

DSC 0263Peštan planira da ovog proleća angažuje 30 mladih inženjera na poslovima upravljanja procesima, konstrukcije alata, održavanja i razvoja novih proizvoda. kako je naglasio dekan FIN-a, prof. dr Dobrica Milovanović, obraćajući se studentima pre početka prezentacije, naš fakultet poslednjih godina nema problem sa zapošljavanjem inženjera, već sa traženjem načina da u kvantitativnom, a svakako i kvalitativnom, smislu odgovori rastućim potrebama industrije za novim inženjerima.

DSC 0275Centralni deo prezentacije vodio je Milan Nikolić, direktor strateškog razvoja Peštana, koji je predstavio kompaniju, naveo primere projekata i načine na koje se u njih uključuju nove kolege i na primeru sopstvenog napredovanja u toj kompaniji, od programiranja CNC mašina i upravljanja alatnicom do direktora strateškog razvoja, pojasnio koje mogućnosti postoje u Peštanu za inženjere koji su voljni da se usavršavaju i napreduju.

DSC 0266Svoja iskustva podelili su i nekadašnji studenti FIN-a, Đorđe Vukadinović, master inženjer mašinstva, koji je u Peštanu od juna 2017. godine i sada je na poziciji menadžera energetske efikasnosti, i Aleksandar Stanković, inženjer mašinstva, koji je takođe prošlog leta iz FCA prešao u Peštan i radi kao WCM leader. 

DSC 0258Peštan je domaća privatna firma, lider na Balkanu u proizvodnji i distribuciji proizvoda i rešenja od polimera. Proizvodni pogoni se nalaze u Aranđelovcu, a godišnji prihod prelazi 70 miliona EUR i realizuje se uz pomoć 1.000 zaposlenih. Primarno izvozno orijentisana, kompanija je prisutna na tržištu Evrope, Rusije, Bliskog Istoka, Severne Afrike, Latinske Amerike i Sjedinjenih Američkih Država.

Zahvaljujemo TV Kragujevac i ostalim medijima na saradnji.

Konkurs za zapošljavanje u Peštanu objavljen je na Infostud-u>>>

DSC 0255DSC 0256DSC 0260DSC 0267

Poslednje ažurirano petak, 11 maj 2018 13:09