Sat27042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Studenti osnivaju udruženje DRON

Studenti osnivaju udruženje DRON

  • PDF

image003Studenti Fakulteta inženjerskih nauka održali su 14. maja 2018. sastanak na kojem su formulisali predlog za osnivanje udruženja koje bi okupljalo ne samo studente, već i ostale zainteresovane za aktivnosti u vezi DRON-ova, njihovo projektovanje, proizvodnju, programiranje, primenu, ispitivanje i dr.

image001Imajući u vidu da u Srbiji postoji oko 3000 dronova, da je njihova primena najbrži rastući segment ne samo u oblasti avijacije i da su dronovi nova platforma za razvoj hardverskih i softverskih aplikacija, očekuje se i rastuće interesovanje, na FIN-u i šire, za ovu oblast. Otvoren je poziv za sve studente Fakulteta inženjerskih nauka, kao i profesore i saradnike, koji su zainteresovani za uključivanje u buduće aktivnosti ovog udruženja da se prijave slanjem emaila saradniku Stefanu Đuriću - ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) i/ili profesoru Bogdanu Nediću ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ).

Sredinom juna 2018. biće održan osnivački sastanak udruženja DRON na Fakultetu, kada će biti izabrana tela udruženja i usvojen dogovor o načinu realizacije narednih aktivnosti udruženja.

I pre formalnog osnivanja udruženja DRON na Fakultetu, naši predstavnici su učestvovali na konferencijama GIS Forum 2018 i DRON Fest 2018, koje su održane 15. maja 2018. u Beogradu. Tom prilikom je osnovano GIS udruženje Srbije u čijem daljem radu će učestvovati i buduće udruženje na Fakultetu.

image005image007

Poslednje ažurirano petak, 18 maj 2018 10:41