Fri26042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Konkurs za studentske radove iz oblasti bezbednosti

Konkurs za studentske radove iz oblasti bezbednosti

  • PDF

Fond Svetlana DjurdjevicCentar za istraživanje javnih politika (CENTAR), nevladine organizacije istraživačkog usmerenja (think tank) iz Beograda, osnovane 2010. godine, koja se bavi ispitivanjem efekata javnih politika u domenu bezbednosti i socio-ekonomskog statusa građana, poziva sve zainteresovane studente osnovnih, specijalističkih, master i doktorskih studija da učestvuju na konkursu za najbolje radove iz oblasti ljudske bezbednosti. Rok za slanje radova je 15. septembar 2018. godine.

Teme ovogodišnjeg konkursa su:

· Postkonfliktna društva i proliferacija lakog i malokalibarskog oružja;

· Bezbednost ranjivih grupa;

· Informaciona (cyber) bezbednost;

· Prirodne katastrofe i bezbednost u zajednici;

· Novi izazovi zdravstvene bezbednosti;

· Bezbednost u saobraćaju.

Nagradni konkurs „Svetlana Đurđević Lukić“ nastao je sa idejom promocije i operacionalizacije koncepta ljudske bezbednosti. Dugogodišnji angažman i doprinos empirijskom i teorijskom istraživanju ljudske bezbednosti kojim se, tragično preminula ko-osnivačica CENTRA bavila predstavlja pokretačku ideju ovog nagradnog konkursa.

Tekst konkursa>>>

Najbolja dva rada će biti nagrađena u vidu stipendija i objavljena u dvojezičnom zborniku zajedno sa ostalim odabranim radovima. Autorima radova će nagrade biti dodeljene na svečanosti koja će biti održana u decembru u Beogradu.

Radove sa prošlogodišnjeg konkursa možete pogledati u Zborniku "Savremeni izazovi, problemi i dileme u vezi sa bezbednošću pojedinca"

Rukopisi se dostavlјaju isklјučivo elektronskom poštom na e-mail CENTRA: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom Nagradni konkurs_Ime i prezime_Fakultet_nivo studija.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili potražite informacije na sajtu publicpolicy.rs i Facebook stranici @PublicPolicyRS.

Detaljnije o centru>>>

 

Poslednje ažurirano ponedeljak, 11 jun 2018 10:58