Tue23042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Svečanom akademijom obeležen ulazak u 59. godinu rada

Svečanom akademijom obeležen ulazak u 59. godinu rada

  • PDF

DSC 0763Svečanom akademijom, koja je priređena 30. novembra 2018, Fakultet inženjerskih nauka je obeležio 58 godina od osnivanja.

DSC 0743Govoreći o rezultatima ostvarenim u godini obeleženoj upisom 303 nova studenta, što je najveći broj brucoša na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu, akreditacijom dva nova master studijska programa (Urbano inženjerstvo i Bioinženjering), zapošljavanjem naših diplomaca i intenziviranjem saradnje sa privredom, izborom prof. Kojića za redovnog člana SANU i drugim događajima od značaja za Fakultet, kao i ulaganjima u infrastrukturu i ostalim vidovima unapređenja nastavnog i naučnoistraživačkog procesa, dekan Fakulteta inženjerskih nauka, prof. dr Dobrica Milovanović, je istakao da se planovi za budućnost baziraju na negovanju postojećih i uspostavljanju novih partnerstava sa eminentnim naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu, povećanoj mobilnosti nastavnika, saradnika i studenata, u cilju stvaranja uslovia za dalje podizanje nivoa nastavnih i naučnih kompetencija, kao i na formiranju zajedničkih, konkurentnih istraživačkih timova za realizaciju međunarodnih naučnih projekata i publikovanje rezultata naučnog rada u referentnim svetskim časopisima, što je jedno od glavnih merila pri rangiranju univerziteta. "Obezbeđivanje neophodnih uslova za jačanje nastavnog i naučnostraživačkog potencijala planiramo da ostvarimo i daljim ulaganjem u nabavku savremenih učila i istraživačke opreme, ali i kroz stvaranje ukupnog ambijenta za prijatniji i komforniji rad studenata i zaposlenih. Time se ostvaruje vizija Fakulteta inženjerskih nauka da predstavlja modernu evropsku visokoškolsku instituciju priznatu po svojim stručnim i naučno-istraživačkim dostignućima koja će, upodobljavajući se zahtevima četvrte industrijske revolucije, doprineti bržem razvoju regiona i Republike Srbije.", rekao je prof. Milovanović.

Čestitke je u svom obraćanju uputio rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenad Filipović, inače redovni profesori Fakulteta inženjerskih nauka. Prof. dr Branislav Jeremić, potpredsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje (i redovni profesor FIN-a u penziji) obratio se u ime ministra prosvete, Mladena Šarčevića. U ime Mašinskog fakulteta u Beogradu, kao institucije-osnivača našeg fakulteta, prisutne je pozdravio dekan, prof. dr Radivoje Mitrović. Usledila su obraćanja dekana Vojne akademije, pukovnika doc. dr Dragana Trifkovića, i člana Gradskog veća zaduženog za privredu, Radomira Erića.

Na svečanoj akademiji su uručene nagrade najboljim studentima, kao i najuspešnijim učesnicima Mašinijade 2018, a prof. dr Radomiru Slavkoviću je povodom odlaska u penziju uručen zlatnik sa grbom Fakulteta.

DSC 0747DSC 0768DSC 0777DSC 0779DSC 0783

Više fotografija možete pogledati u galeriji>>>

Press clipping>>>

Poslednje ažurirano ponedeljak, 03 decembar 2018 15:08