Mon29042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back NIR Izdavačka delatnost Publikacije (2004) - REL zavarivanje - Dr M.Jovanović, Dr V.Lazić, Dr D.Adamović, Mr N.Ratković

(2004) - REL zavarivanje - Dr M.Jovanović, Dr V.Lazić, Dr D.Adamović, Mr N.Ratković

  • PDF
Image 

Naslov: REL zavarivanje

Tip: Univerzitetski udžbenik

Autori: Prof. dr Milorad Jovanović, dr Vukić Lazić, docent, dr Dragan Adamović, docent, mr Nada Ratković

Rezime:
Edicija ZAVARIVANJE TOPLJENJEM sastoji se iz četiri osnovna priručnika. Prvi je Gasno zavarivanje, drugi REL zavarivanje, treći MAG/MIG zavarivanje i četvrti TIG zavarivanje. Svi ovi priručnici napisani su u cilju obuke zavarivača početnika ili prekvalifikacije sa jedne zavarivačke specijalizacije na drugu.

Knjiga REL zavarivanje-priručnik može takodje biti i osnovna literatura za tradicionalna takmičenja zavarivača. Priručnik sadrži znatno više podataka iz metalurgije zavarivanja, sopstvenih napona i deformacija, ocene zavarljivosti i kontrole zavarenih spojeva nego što je to potrebno samim zavarivačima. Pretpostavlja se da će neki zavarivači posle odredjenog praktičnog zanatskog iskustva postati instruktori za obuku ili kontrolori, te će im ovakav priručnik biti neophodan.

Priručnik može korisno poslužiti studentima mašinskih fakulteta i viših škola, tehnolozima, metalurzima, kao i širem krugu tehnički obrazovanih čitalaca koji se bave problematikom zavarivanja ili reparaturnog navarivanja obloženim elektrodama.

Priručnik ima 279 stranica, štampan je na A5 formatu, sadrži 11 Glava i 4 Priloga.