Fri19042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Studenti FIN-a na Međunarodnoj konferenciji KGH

Studenti FIN-a na Međunarodnoj konferenciji KGH

  • PDF

IMG 9781Studenti osnovnih i master studija studijskog programa Mašinsko inženjerstvo, smera za Energetiku i procesnu tehniku, studenti II i III godine studijskog programa Urbano inženjerstvo, kao i studenati II godine Automobilskog inženjerstva, posetili su 49. Međunarodni kongres i izložbu o klimatizaciji, grejanju i hlađenju, koji je održan od 5 do 7. decembra 2018. u Sava centru u Beogradu. Kongres je, kao i do sada, organizovalo Društvo za KGH Srbije, pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS).

Poseta je realizovana 6. decembra, u organizaciji doc. dr Danijele Nikolić, a kao vid unapređenja nastavnog procesa kroz sticanje uvida u nova dostignuća u oblastima koje pokrivaju KGH kongres i izložba. Studenti našeg fakulteta su učestvovali u radu Studentske sesije, gde su prisustvovali prezentacijama studentskih radova i predstavljanju mogućnosti uključivanja, učešća i rada studenata u Američkom društvu za grejanje, hladjenje i klimatizaciju (ASHRAE), posebno u Programu za mlade inženjere.

U okviru sesije je predstavljeno 6 studentskih radova, medju kojima je bio i rad dipl. inž. Zorice Vasiljević, studenta Urbanog inženjerstva na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, pod nazivom ‘‘Analiza potrošnje energije u srpskoj kući projektovanoj prema nekim principima pasivnog solarnog dizajna’’.

IMG 9784IMG 9785IMG 9786IMG 9790IMG 979111IMG 9781

Poslednje ažurirano petak, 14 decembar 2018 21:37