Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Studentkinja FIN-a Jelena Nikolić nagrađena na Teslinim danima energetike

Studentkinja FIN-a Jelena Nikolić nagrađena na Teslinim danima energetike

  • PDF

b_200_200_16777215_0_https___vesti.mas.bg.ac.rs_wp-content_uploads_2018_12_3-2.jpgTeodora D. Savanović (Mašinski fakultet, Beograd), Jelena Nikolić (Fakultet inženjerskih nauka, Kragujevac) i Milan Milinić (elektrotehnički fakultet, Beograd) dobitnici su ovogodišnje nagrade za najbolje studentske akademske radove iz oblasti energetike, koje u okviru tradicionalne manifestacije „Teslini dani energetike“ dodeljuju PU Elektromašinogradnja i Fondacija „Nikola Tesla“. 

Sedmi po redu Teslini dani energetike održani su 10. decembra na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Javno je predstavljeno pet najboljih radova koji su realizovani u periodu od 1. oktobra 2017. do 01. septembra 2018. godine. Reč je o akademskih radovima koji su po oceni žirija ušli u uži izbor za prvu, drugu i treću nagradu konkursa PU Elektromašinogradnja. Posle predstavljanja radova, žiri u sastavu: prof. dr inž. Milun Babić, prof. dr inž. Nikola Rajaković, prof. dr inž. Milan Petrović, dipl.inž. Slobodan Babić, dipl. inž., mr Milenko Nikolić, dodatno je ocenjivao kvalitet prezentacija, i jednoglasno doneo odluku da tri najbolja rada ravnopravno podele prvu nagradu.
Akademski radovi koji su se, po oceni žirija, izdvojili svojim kvalitetom i zasluženo poneli titulu najboljeg su: „Razvoj sistema za proračun lopatica toplotnih turbomašina“, studentkinje Mašinskog fakulteta u Beogradu, Teodore D. Savanović,„Energetsko bilansiranje zatvorenih bazena –Studija slučaja – zatvoreni plivački bazeni u Kragujevcu, studentkinje Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, Jelene Nikolić, i „Algoritam za optimizaciju punjenja električnih vozila“, studenta Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Milana Milinića.

Konkurs za izbor najboljih studentskih akademskih radova (projekti, master i završni radovi) realizovan je u skladu sa Sporazumom o organizovanju i finansiranju Teslinih dana energetike koji su potpisali PU Elektromašinogradnja, Fondacija Nikola Tesla, Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu i Mašinski fakultet u Beogradu.

Opširnije na sajtu Mašinskog fakulteta u Beogradu>>>



Poslednje ažurirano ponedeljak, 17 decembar 2018 11:54