Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Pokrenuto Takmičenje za najbolju studentsku ideju 2019

Pokrenuto Takmičenje za najbolju studentsku ideju 2019

  • PDF

Flajer Takmicenje 2019 1Univerzitet u Kragujevcu je već četvrti put za redom pokrenuo godišnje Nacionalno takmičenje za najbolju studentsku ideju, a u okviru IF4TM projekta, koji finansira Evropska Unija u okviru Erazmus plus programa.

Takmičenje se realizuje kroz sedam lokalnih takmičenja na univerzitetima u Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Novom Pazaru, kao i na Metropolitan univerzitetu u Beogradu i Nišu, i Visokoj tehničkoj školi u Zrenjaninu i kroz organizaciju finalnog takmičenja.

Svoje ideje i timove (2 do 4 člana), studenti fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prijavljuju od 10. januara do 28. februara 2019, a pravo učešća na takmičenju imaju studenti osnovnih, master i doktorskih studija sa pomenutih institucija.

Studentski timovi se prijavljuju za takmičenje:Flajer Takmicenje 2019 2

• Kreativnom centru Univerziteta u Kragujevcu
popunjavanjem njihovog on-line formulara koji se nalazi na adresi>>>

• Kancelariji za poslovnu podršku Univerziteta u Kragujevcu
slanjem prijavnog formulara koji možete preuzeti ovde>>>

Za pomoć u pripremi ideja za Takmičenje i dodatne informacije studenti mogu posetiti Kreativni centar Univerziteta u Kragujevcu, na Fakultetu inženjerskih nauka, Sestre Janjić 6, Objekat A, prvi sprat, A-I-18, svakog radnog dana od 13 do 15 časova (petkom od 11 do 13 časova).

Ideje i timovi koji budu prošli prvu fazu selekcije će imati priliku da kroz set preduzetničkih obuka koje se realizuju u Kreativnom centru (u toku marta i aprila) u saradnji sa Biznis inovacionim centrom u Kragujevcu i mentorsku podršku detaljno razrade svoje ideje, razviju poslovne modele primenom CANVAS metode i pripreme ih za lokalne prezentacije pred žirijem koje će se održati tokom maja meseca ove godine.

Dva prvoplasirana tima sa svakog lokalnog takmičenja učestvovaće na nacionalnom finalnom takmičenju koje će biti održano u junu mesecu ove godine u Naučno tehnološkom parku Beograd.

Pobednike lokalnih i nacionalnog finalnog takmičenja očekuju i vredne nagrade, kao što su nagradna putovanja odnosno studijske posete za svaki pobednički tim lokalnog takmičenja (poseta partnerskim institucijama u Austriji, Engleskoj, Portugalu, Sloveniji ili Italiji), novčane nagrade preduzeća sponzora, besplatna izrada brzih prototipova, besplatan zakup poslovnog prostora u biznis inkubatorima, konsultativna i mentorska pomoć u razvoju poslovnog modela, pomoć u promociji ideje i poslovnog modela kao i druge vrste nagrada koje obezbeđuju organizatori takmičenja.

Dodatne informacije o takmičenju
Flajer koji se nalazi stranici takmičenja>>>
Veb sajt>>>
• Fejsbook stranica www.facebook.com/takmicenje
Veb sajt projekta>>>

Prezentacije studentskih ideja sa prethodnih takmičenja
2015>>>
2017>>>
2018>>>

Poslednje ažurirano četvrtak, 24 januar 2019 14:47