Fri19042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Održana prezentacija kompanije Minth na FIN-u

Održana prezentacija kompanije Minth na FIN-u

  • PDF

IMG 20190423 131018Studenti i diplomci Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu prisustvovali su prezentaciji kompanije Minth u utorak, 23. aprila 2019.

Kompanija Minth je jedan od svetskih lidera u oblasti dizajna, proizvodnje i prodaje strukturnih, funkcionalnih i dekorativnih delova u automobilskoj industriji. Svoje globalno prisustvo kompanija Minth proširuje i u Srbiji. Jedan od prvih načina pružanja podrške studentima u Srbiji je projekat pod nazivom “Management trainee program”. Program je namenjen talentovanim studentima koji imaju želju da se stručno usavršavaju i viziju da se razviju u menadžere u velikoj svetskoj korporaciji. Izabrani studenti imaće priliku da provedu 2 do 3 godine u predstavništvima kompanije Minth širom sveta, počevši od mesta Jiaxing u Kini, gde se nalazi sedište kompanije Minth.

Prezentacije je predstavljala priliku za upoznavanje sa predstavnicima kompanije Minth, kao i sa detaljima samog programa. Studenti i diplomci su mogli da predaju IMG 20190423 130911svoj CV, a nakon prezentacije organizovani su grupni i individualni intervjui sa kandidatima. Cilj ovog upoznavanja je bio da se studentima iz oblasti mašinstva, mehanike, metalnih materijala, inženjerstva automobila, elektrike ili automatike, hemijskog procesnog inženjerstva i srodnih struka pruži mogućnost da se predstave menadžerima ljudskih resursa koji su zaduženi za regrutaciju kandidata za srednjoročni (u trajanju od 3 godine) i dugoročni ( u trajanju od 5 godina) program usavršavanja i kvalifikovanja za buduće menadžere u kompaniji Minth koja je prisutna u 10 regiona u svetu ( SAD, Meksiko, Japan, Kina, Tajvan, Nemačka, Italiji i Engleskoj). Cilj posete je bio da se odaberu kandidati koji će se uputiti na trening u Kinu u dužini od dve do tri godine. Trening je plaćen tako što student/diplomac postaje zaposleni u kompaniji i prima redovnu platu. Uspešni kandidati biće zaduženi za upravljačke pozicije u fabrikama Minth-a širom sveta, ali i u Srbiji, gde je fokus odabrati kandidate koji će nakon programa početi sa radom u Loznici i biti jedni od lidera lokalne fabrike.

MINTH Group je osnovan 1992. godine, a sada snabdeva mnoge svetski poznate proizvođače automobila. Kupci MINTH-a zajedno čine 80% ukupnog globalnog udela na tržištu automobila. Postavljanjem svojih proizvodnih pogona u neposrednoj blizini svojih klijenata, MINTH je u mogućnosti da klijentima obezbedi JIT uslugu kako bi odmah reagovao na zahteve kupaca. Na domaćem nivou, Grupa je uspostavila preko 30 proizvodnih pogona u istočnim, južnim, severnim i centralnim regionima Kine. MINTH ima široku proizvodnu mrežu u Kini.

Završetkom strateškog rasporeda na domaćem tržištu, MINTH je takođe neprestano ulazio na globalno tržište. Konstantno povećava svoju izvoznu prodaju na globalnom nivou i unapređuje svoje mogućnosti istraživanja i razvoja, sa timom od 600 stručnjaka. Centri za prodaju i dizajn osnovani su na međunarodnim automobilskim tržištima kao što su Tokio, Minhen i Detroit. Proizvodni pogoni su uspostavljeni u SAD, Tajlandu i Meksiku. Gledajući u budućnost, MINTH će se proširiti na tržišta u razvoju, kao što su Indija, Brazil i Rusija.

Proizvodni pogoni MINTH-a uveli su mnoge napredne proizvodne linije, a procesi uključuju ekstruziju, koekstruziju, valjanje, savijanje, štancanje, ubrizgavanje, površinsku obradu (koja uključuje plastičnu i metalnu boju), oplata, hromiranje, eloksiranje i još mnogo toga. MINTH je takođe formirao strateške saveze sa svetski poznatim proizvođačima automobila, posvećenih konstantnom poboljšanju efikasnosti proizvodnje tako što je u potpunosti iskoristio svoje sveobuhvatne prednosti u troškovima i tehnologiji kako bi održao korak sa brzorastućom industrijom.

 

Poslednje ažurirano utorak, 23 april 2019 13:15