Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Festival kvaliteta 2019

Festival kvaliteta 2019

  • PDF

FQFakultet inženjerskih nauka će od 30. maja do 2. juna 2019. godine biti domaćin Festivala kvaliteta 2019, najznačajnije konferencije sa temom kvaliteta na području jugositočne Evrope. Svečano otvaranje skupa je u 30. maja 2019. u 11.00 h u svečanoj sali (objekat B).

Festival kvaliteta 2019 obuhvata sledeće manifestacije:
• 13. International Quality Conference,
• 46. Nacionalnu konferenciju o kvalitetu,
• 4. International conference on Quality of Life,
• Prezantacija brojnih međunarodnih i domaćih projekata.

Skup se održava uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i Ministarstva za inovacije Republike Srbije, uz podršku Grada Kragujevca, Privredne komore i IKT klastera. Univerzitet Crne Gore u Podgorici, Univerzitet Istočnog Sarajeva, BiH i Asocijacija za kvalitet i standardizaciju su suorganizatori skupa.

Festival kvaliteta 2019, je tradicionalni skup koji okuplja naučnike, stručnjake i profesionalce iz najširih oblasti kvaliteta i standardizacije i ima zadatak da obezbedi međunarodni forum eksperata iz industrije i akademskih institucija sa ciljem razmene ideja i prezentovanja rezultata aktuelnih projekata kroz veliki izbor različitih tema. Ove godine je prijavljeno preko 150 radova i referata od strane učesnika iz preko 30 zemalja (Bahrein, BiH, Brazil, Chezh, China, Croatia, Ecuador, Germany, India, Iran, Italy, Irska, Indonesia, Japan, Jordan, Lybia, Malaysia, Macedonia, Montenegro, Nigeria, Pakistan, Peru, Poland, Portugal, Romania, Russia, Saudi Arabia, Serbia, Slovenia, Spain, Turkey).
Ono što daje naročiti značaj konfernciji su brojni istaknuti naučnici i predavanja poput predstavljanje Kvaliteta i bezbednosti Ruskog svemirskog programa, Obezbeđenje kvaliteta u BMW, Mogućnosti finansiranja malih i rednjih preduzeća (SEAF) ili pak rezultati najvažnijih nacionalnih projekata koji su usmereni ka unapređenju kvlaliteta visokog obrazovanja.

Detaljnije o konferenciji na sajtu cqm.rs>>>