Fri29032024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Ciklus tribina Korifeji Univerziteta u Kragujevcu započet tribinom o prof. dr Dušanu Simiću

Ciklus tribina Korifeji Univerziteta u Kragujevcu započet tribinom o prof. dr Dušanu Simiću

  • PDF

Untitled 2Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu je započeo ciklus tribina o znamenitim naučnicima, pedagozima, stvaraocima i vizionarima, koji su svoj radni vek utkali u razvoj Univerziteta u Kragujevcu.

Prva tribina, posvećena dr Dušanu Simiću (1928-2008), dekanu Mašinskog fakulteta u Kragujevcu i rektoru Univerziteta u Kragujevcu, održana je u četvrtak, 4. jula 2019. godine na Fakultetu inženjerskih nauka (svečana sala, objekat B, I sprat), sa početkom u 19 časova.

O životu i radu prof. dr Dušana Simića i njegovom doprinosu razvoju Univerziteta u Kragujevcu i grada Kragujevca govoriće: akademik Miloš Kojić, prof. dr Dobrica Milovanović, dekan Fakulteta inženjerskih nauka, prof. dr Miroslav Demić i prof. dr Radivoje Pešić, šef katedre Motorna vozila i motori. U programu su učestvovali i glumci Knjaževsko-srpskog teatra, Miloš Krstović i Saša Pilipović.

Fotografije možete pogledati u okviru vesti na sajtu Univerziteta u Kragujevcu>>>

Poslednje ažurirano petak, 05 jul 2019 12:04