Sun14042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Prezentacija programa "Dokaz koncepta" Fonda za inovacionu delatnost - 1. oktobra na FIN-u

Prezentacija programa "Dokaz koncepta" Fonda za inovacionu delatnost - 1. oktobra na FIN-u

  • PDF

fond za idFond za inovacionu delatnost pokreće novi program namenjen naučnoistraživačkoj zajednici – Dokaz koncepta - Proof of Concept (PoC). Cilj programa je podrška transformaciji rezultata istraživanja u komercijalne ili društveno korisne proizvode koji imaju potencijal da se u narednih nekoliko godina plasiraju na tržište.

Program Dokaz koncepta omogućava finansijsku podršku istraživačima (ili istraživačkim timovima) u iznosu do 2.4 miliona RSD. Finansiranje omogućava, pored aktivnosti razvoja, i honorare istraživačima i njihovim timovima, pravno regulisanje vlasništva nad intelektualnom svojinom, putovanja vezana za projekat, usluge eksternih konsultanata kao i ostale usluge razvoja. Svaki projekat će imati mentora iz oblasti biznisa čiji će zadatak biti da pomogne timu u postupku definisanja proizvoda i analize tržišta kako bi se napravila dobra osnova za izlazak na tržište.

Prvi Javni poziv Programa očekuje se 17. septembra 2019. godine i biće otvoren do 18. novembra 2019. godine u 15 časova. U ovom periodu Fond za Inovacionu delatnost organizovaće radionice radi predstavljanja detalja Programa zainteresovanim istraživačima.

U utorak, 1. oktobra 2019, od 10 časova Fond će održati prezentaciju programa „Dokaz koncepta“ na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, u Svečanoj Sali, Objekta B. Prezentacija će trajati 15-20 minuta nakon čega će biti vremena za pitanja istraživača.

Pozivamo nastavnike i saradnike Fakulteta inženjerskih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu da prisustvuju prezentaciji.

Brošura Dokaz koncepta>>>

Poslednje ažurirano utorak, 24 septembar 2019 08:17