Fri29032024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back O fakultetu Press Clipping Vukašin Ćirović - Za sve se nađe vremena

Vukašin Ćirović - Za sve se nađe vremena

  • PDF
ImageStudent četvrte godine Mašinskog fakulteta u Kragujevcu Vukašin Ćirović u svom indeksu ima samo „desetke“. Zato je, nedavno, kao najbolji student Univerziteta u Kragujevacu, dobio i stipendiju ove visokoškolske institucije koja se dodeljuje samo najuspešnijim akademcima. Studije traju pet godina, ali uveren je da u daljem školovanju neće izneveriti tradiciju i da će čista „desetka“ ostati jedina ocena.
- Nije to moj osnovni cilj: visoka ocena jeste važna, ali nastojim da ne zapostavim društvo, devojku, izlaske - kaže ovaj mladić. Izabrao je jedan od najtežih smerova na ovom fakultetu: primenjena mehanika i automatsko upravljanje, iako su mu upućeniji savetovali nešto drugo. Nije se uplašio, i pokazalo se da je u pravu. Sve je stvar dobre organizacije.
- Nastojim da svaki dan dobro isplaniram. Predavanja su obavezna, učenje takođe. Ostatak vremena posvećujem rekreaciji, izlascima, društvu. Želja mi je i da odem u inostranstvo, da vidim kako se tamo radi, kakve tehnologije primenjuju, da steknem nova znanja. O zaposlenju još ne razmišljam, ali siguran sam da ću ostati ovde. Pokušaću da stečeno znanje primenim u nekoj našoj firmi - kaže Ćirović.
Izvor: Novosti