Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Obuka iz balansiranja rotacionih mašina u sopstvenim lezajevima za inženjere iz SKF-a

Obuka iz balansiranja rotacionih mašina u sopstvenim lezajevima za inženjere iz SKF-a

  • PDF
ImageDana 4. 4. 2008. godine na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu, Centru za terotehnologiju održana je obuka iz balansiranja rotacionih mašina u sopstvenim ležajevima. Polaznici su bili glavni distributeri SKF-ovog proizvodnog programa, odnosno inženjeri zaduženi za sprovođenje programa tehničke dijagnostike, a locirani u Beogradu i Vojvodini. Obuci su prisustvovala i dva glavna CM (Condition Monitoring) inženjera iz SKF Commerce-a, centralne kancelarije SKF-a u Srbiji. Obuku je držao Doc. dr Petar Todorović sa Mašinskog fakulteta iz Kragujevca.
Polaznici obuke su pored kratkog pregleda teorije, preko dosta primera iz prakse, mogli da se upoznaju kako prepoznati debalans i kako ga smanjiti. Svaki polaznik je na probnom stolu samostalno uradio balansiranje i jednoj i dve ravni. Polaznici su sa sobom poneli svoju opremu, tako da se toga dana na fakultetu mogla videti najmodernija SKF-ova oprema za vibrodijagnostiku.
Tom prilikom gosti iz SKF-a su izazili očekivanje da će se saradnja iz SKF-a i Mašinskog fakulteta u Kragujevcu nastaviti.
Pored polaznika iz SKF-a, obuku je slušao i nekoliko studenata apsolvenata Mašinskog fakulteta koji su izrazili želju da se upoznaju sa problematikom koja je bila predmet obuke. 
 
ImageImageImage

Poslednje ažurirano četvrtak, 10 april 2008 14:42