Thu02052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Besplatan MS software

Besplatan MS software

  • PDF
Image
Mašinski fakultet u Kragujevcu je u okviru Tempus projekta JEP-40104-2005, finansiranog od strane EU, postao pretplatnik MSDN AA programa, preko kojeg svi aktivni studenti (upisana ili obnovljena tekuća školska godina), kao i zaposleni na fakultetu, imaju mogućnost da potpuno besplatno dobiju licencirani softver kompanije Microsoft, koji mogu koristiti isključivo u naučno-obrazovne svrhe. Ovaj softver obuhvata operativne sisteme, serverske platforme, razvojne alate, kao i pojedine delove Microsoft Office paketa (Visio, Access, Project, Groove, OneNote...)

Naručivanje i izdavanje softvera

Da biste došli do besplatnog softvera za akademsku upotrebu, neophodno je da ispunite sledeće korake:

1.       Otvorite nalog na ELMS (Electronic License Management System) portalu Vašeg fakulteta. Nalog će Vam otvoriti ELMS administrator u Službi za informaciono-komunikacione tehnologije (prostorija B-I-20/21). Potrebno je e-mail-om izvršiti prijavu administratoru na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Kao dokaz studentskog statusa, neophodno je poneti indeks sa upisanom ili obnovljenom novom školskom godinom i fotokopiju prve strane indeksa. Ovaj nalog se otvara na početku svake školske godine, jer traje do kraja prethodne akademske sezone.

2.       Pristupite portalu preko linka http://msdn62.e-academy.com/Fakultetkragu_cit

3.       Naručite softver koji Vas zanima. Postupak naručivanja je srodan naručivanju artikala u bilo kojoj web prodavnici.
4.      
Prilikom naručivanja konkretnog softverskog proizvoda, morate se saglasiti sa načinom upotrebe softvera tako što ćete prihvatiti End-User License Agreement na ELMS portalu. Na ovaj način se obavezujete da ćete softver koristiti isključivo po pravilima MSDN AA programa.
5.      
Na kraju procesa dobićete stranicu sa serijskim / aktivacionim brojem softvera, i mogućnošću za njegov download. Istovremeno se na Vaš mail nalog šalju osnovne informacije o poručenom softveru. Softveru i brojevima možete pristupiti i naknadno, preko posebne sekcije portala („My Software“)

6.       Ukoliko nemate dovoljno brzu vezu ka Internetu, softver možete iskopirati i na fakultetu. Da biste narezali softver, prethodno ga morate poručiti po gore opisanoj proceduri, a zatim posetiti Vašeg ELMS administratora u Službi za informaciono-komunikacione tehnologije (prostorija B-I-20/21), sredom u 13 časova. Nakon što se uveri da ste pravilno naručili softver čiju kopiju želite, ELMS administrator će napraviti kopiju softvera.

NAPOMENA: Fakultet ne obezbeđuje prazne medije za kopiranje softvera, tako da CD / DVD medije morate poneti sa sobom.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja / primedbe / sugestije, pošaljite mail na : msdnaa.mfkg@kg.ac.rs

Osoba za kontakt:

Milan Radović

Telefon: 065/ 68-00-315

Poslednje ažurirano utorak, 19 april 2011 11:19