Thu02052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti World Learning Project

World Learning Project

  • PDF
World Learning Project nastavlja implementaciju FORECAST programa za razmenu studenata pod rukovodstvom USAID-a i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Američke ambasade. Cilj programa  i ove godine je da se pošalje grupa studenata na jednogodišnje akademske studije u Americi (2009/10). 

Ovo je treća godina kako FORECAST program razmene uspesno sarađuje sa univerzitetima i fakultetima u Srbiji. Na prvoj godini razmene 21 student je studirao u Sjedinjenim Americkim Drzavama na 9 različitih univerziteta. Svi su sa izuzetnim uspehom završili godinu i vratili se na svoje matične fakultete u Srbiji gde nastavljaju studije. 

Ove akademske godine broj studenata je nesto uvećan, pa 36 studenata iz raznih krajeva Srbije, sa različitih fakulteta i studijskih grupa, trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Drzavama. Oni pohadjaju 16 različitih američkih univerziteta i predstavljau svoju zemlju kao neoficijelni ambasadori kulture.

FORECAST program nastavlja se i u 2009/2010, zahvaljujuci vašem i našem trudu, uspehu naših studenata i podršci američkog naroda. U prilogu se nalaze detalji o našem programu: informaciona lista i sama prijava.

I dalje je pitanju puna stipendija koja pokriva sve troškove (putovanje, smeštaj, ishrana, knjige, upisnina), pa je program dostupan studentima svih materijalnih mogucnosti i svih profila studiranja. Jedini izuzetak su studenti čije se studijske grupe u Sjedinjenim Američkim Državama nalaze u okviru postdiplomskih studija (npr.medicina, pravo i sl).

FORECAST program (pdf: 241KB)
Introduction to the application (pdf: 240KB)
Application form (doc: 182KB)

Poslednje ažurirano četvrtak, 02 oktobar 2008 10:00