Tue30042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Međunarodni kongres za KGH

Međunarodni kongres za KGH

  • PDF
ImageDana 4.12.2008. godine u Sava centru u Beogradu održana je specijalna sesija 39-tog Međunarodnog kongresa za KGH koja je bila posvećena studentima grejanja i klimatizacije sa fakulteta u čitavoj Srbiji.

Pored delegacije Mašinskog fakulteta u Kragujevcu koja je brojala 20 studenata bili su i studenti sa Mašinskih fakulteta u Beogardu i Nišu, Arhitektonskog u Beogradu i Tehničkog fakulteta u Novom Sadu.

Sesijom su presedavali profesori ovih studenata (Mašinskog u Beogradu, Nišu i Kragujevcu). Naročito je bilo zapaženo aktivno učešće kolege Petrović Predraga (studenta sa smera energetika i procesna tehnika našeg fakulteta) koji je svojim izlaganjem o “Podnom grejanju” dao svoj doprinos da ova sesija bude što kvalitetnija i zanimljivija.

Posle ove sednice studenti su pogledali izložbu najnovijih dostignića iz oblasti Grejanja, klimatizacije i hlađenja. Zatim je za njih organizovan ručak gde je u ime Društva za KGH Srbije domaćin bio Prof. Milorad Bojić. Prof. Branislav Todorović i Prof. Marija Todorović (koji su organizovali ceo kongres) i čija je ideja bila da se jedan deo ovog skupa posveti isključivo mladoj generaciji, dali su i poklon bibliotekama svake od studentskih delegacija od po 6 knjiga sa ovog kongresa.

Učešće naših studenata omogućeno je sponzorstvom Energetike doo.

Poslednje ažurirano četvrtak, 18 decembar 2008 12:35