Sat27042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Memorandum o dugoročnoj saradnji

Memorandum o dugoročnoj saradnji

  • PDF
ImageU petak, 24. aprila u skupštini grada Kragujevca je održana završna svečanost u okviru kragujevačkih dana energetske efikasnosti.

Pored važnih domaćih gostiju, danu energetske efikasnosti prisustvovali su i šef Misije OEBS-a u Srbiji, NJ. E. Ambasador Hans Ola Urstad, NJ. E. Ambasador Danske, gospođa Mete Kjuel Nilsen, zamenik šefa delegacije Evropske Komisije u Srbiji g. Hose Bustamante, državni sekretar u Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj, prof. dr Miloš Nedeljković, direktor Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije gospodin Bojan Kovačić kao i predsednik Regionalne privredne komore grada Kragujevca Mr Dušan Puača.

Ovom prilikom je potpisan Memorandum o dugoročnoj saradnji, u oblastima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, između:

Grada Kragujevca, koga zastupa gradonačelnik Veroljub Stevanović,
Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije (AEE) koju zastupa direktor agencije gospodin Bojan Kovačić i
Regionalnog evro centra za energetsku efikasnost Kragujevac (RECEEKG) koga zastupa direktor centra prof. dr Milun Babić.

U svojim obraćanjima gosti su izrazili veliko zadovoljstvo što Grad Kragujevac preduzima aktivnosti u obasti energetske efikasnosti. Posebno su se zanimali za projekat optimizacije toplovoden mreže Grada Kragujevca i za studentske projekte. NJ. E, gospođa Nilsen, ambasador Danske je govorila o iskustvima svoje zemlje i otkrila da će politika Danske u oblasti energetske efikasnosti u budućem periodu biti u velikoj meri usmerena ka Srbiji. Na sastanku sa pomoćnikom Gradonačelnika za energetiku, prof dr Dobricom Milovanovićem, ona je izrazila spremnost da Ambasada Kraljevine Danske  pruži podršku partnerstvu Kragujevca sa odgovarajućim institucijama u Danskoj.

Fotografije možete pogledati u našoj galeriji >>>

Poslednje ažurirano četvrtak, 14 maj 2009 09:30