Thu02052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Catia za Gimnazijalce

Catia za Gimnazijalce

  • PDF
ImageMašinski fakultet u Kragujevcu organizuje osnovni kurs za upoznavanje softvera CATIA za učenike Prve Kragujevačke Gimnazije. Kurs je namenjen prvenstveno učenicima završne godine.

CATIA je najpoznatiji svetski PLM softver (softver koji se koristi u svim fazama životnog veka proizvoda).
Cilj Kursa je da upozna polaznike sa atraktivnim mogućnostima softvera CATIA. Poznavanje ovog softvera daće polaznicima brojne prednosti u kreiranju i upravljanju svojom karijerom. Poslovi za koje se osposobljavaju mladi kroz ovakve kurseve su povezani sa kreativnošću i korišćenjem računara, što je jako prihvatljivo za mlade. Stečena znanja su univerzalna, mogu se primenjivati u različitim oblastima i bez geografskih ograničenja.

- Kurs je besplatan za polaznike.
- Održva se na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu. Termini će biti usklađeni sa obavezama i mogućnostima polaznika (subotom od 10:00 do 14:00).
- Traje 4 nedelje.
- Početak Kursa se predviđa za početak februara 2010. godine.
- Termini održavanja su: 06.02., 13.02., 20.02. i 27.02. 2010. godine.
- Održava se u računarskoj učionici C-IV-2.
- Broj polaznika je 20. Svaki polaznik će imati svoj računar.
- U izvođenju Kursa će biti korišćene savremene metode.
- Predavanja će držati eksperti sa praktični iskustvom u korišćenju softvera CATIA i mlađi saradnici koji će uspostaviti dobar kontakt sa polaznicima.
- Kurs će biti prilagođen polaznicima.
- Okvirni sadržaj Kursa će biti: Osnovne karakteristike, prednosti i mogućnosti softvera CATIA, modeliranje delova sa atraktivnim primerima, primena softvera CATIA u različitim oblastima, samostalni rad polaznika na jednostavnim primerima.
- Polaznici kursa će imati obezbeđeno osveženje za vreme izvođenja Kursa.
- Za polaznike koji budu savesno pohađali Kurs Fakultet će obezbediti Sertifikat o uspešno završenom Kursu.
- Za polaznike koji budu upisali Mašinski fakultet biće vrednovan uspešno završen Kurs kroz priznavanje određenog broja poena za srodne predmete koji se slušaju na Fakultetu.
- U slučaju većeg interesovanja Kurs će se ponovo organizovati.
Prijavljivanje zainteresovanih kod profesora Ivana Nedeljkovića ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) ili na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
U Prijavi je potrebno navesti samo ime i prezime učenika i odelenje.

Fotografije možete pogledati u galeriji sajta >>>

Poslednje ažurirano ponedeljak, 08 februar 2010 12:29