Sat27042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti ESTIEM Vision seminar u Novom Sadu

ESTIEM Vision seminar u Novom Sadu

  • PDF

Image Studenti Mašinskog fakulteta u Kragujevcu, članovi Organizacije studenata industrijskog inženjeringa mašinskog fakulteta u Kragujevcu (SIIMFK), Univerziteta u Kragujevcu su krajem prošlog meseca prisustvovali Vision seminaru u Novom Sadu u organizaciji ESTIEM-a, LG Novi Sad.

SIIMFK predstavlja studentsku strukovnu organizaciju čija je namera kontinualno unapređenje znanja i širenje vidika. Upravo zbog toga je ova organizacija prepoznala univerzalne vrednosti organizacije ESTIEM. ESTIEM je organizacija evropskih studenata industrijskog inženjeringa i menadžmenta koja povezuje više od 47.000 studenata iz 26 zemalja i kao takva povezuje 65 Univerziteta.

Prisustvovajući Vision seminaru, naši studenti su uspostavili saradnju sa studentima iz Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Norveške, Holandije, Nemačke... Otkrili su zanimljivosti iz zemalja svojih kolega i razmenili studijska iskustva. Studenti su stekli nova znanja i veštine u oblastima modernih komunikacija i ICT – a. Takođe, posetili su i Carlsberg kompaniju u Novom Sadu, kao i naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo u Sremskim Karlovcima.

Vizija studentske organizacije SIIMFK je da u što kraćem pretstojećem periodu postane deo ESTIEM-a i dobije status LG-a (Local Group). Glave aktivnosti koje su preduzete po tom pitanju su izvođenje poseta stručnim seminarima koje organizuju Lokalne Grupe u Beogradu i Skoplju. Pored toga, organizacija sa našeg fakulteta ima nameru da organizuje prvi ESTIEM događaj u Kragujevcu krajem maja u periodu trajanja “Nedelje kvaliteta“, kada će ugostiti studente, članove ESTIEM-a iz više zemalja Evrope.

Image

Poslednje ažurirano četvrtak, 08 april 2010 15:22