Wed08052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Počelo prijavljivanje za jubilarne Eurobank EFG ŠKOLARINE

Počelo prijavljivanje za jubilarne Eurobank EFG ŠKOLARINE

  • PDF
ImagePetu godinu za redom Banka dodeljuje po 1.000 evra najboljim studentima u Srbiji. Po jubilarni peti put, Eurobank EFG dodeliće 50 jednokratnih Školarina u vrednosti od po 1.000 evra najboljim studentima
završnih godina osnovnih/integrisanih studija koji pohađaju državne univerzitete u Srbiji. 
 
Prijavljivanje za jubilarne Eurobank EFG Školarine počelo je danas, a trajaće do 24. oktobra 2010. Do sada, Eurobank EFG je dodelila 1.300 Školarina u ukupnoj vrednosti od 1,3 miliona evra na taj način postavši jedan od tradicionalnih stubova podrške visokom obrazovanju u zemlji.

Eurobank EFG Školarina namenjena je svim studentima završne godine akademskih i strukovnih studija i studentima koji u školskoj 2010-2011. po prvi put ostvaruju status apsolventa. Budući laureati moraju imati prosek ocena preko 9,5, te pokazati liderski potencijal, dobro poznavanje stranih jezika i interes za razvoj lokalne zajednice. Osim akademskih rezultata, nezavisna selekciona komisija će vrednovati i nagrade ostvarene tokom školovanja, kao i učestvovanje u vannastavnim aktivnostima.

Prijavljivanje kandidata i ove godine obavlja se putem on-line obrasca, koji se može učitati na web stranici www.eurobankefg.rs, opcija “Eurobank EFG Školarina“. U cilju podsticanja rada i komunikacije mladih stručnjaka u savremenom međunarodnom okruženju, celokupna procedura obavlja se na engleskom jeziku, dok se prijavljivanje vrši isključivo putem interneta. Konkurs i ove godine administrira „Institut za međunarodno obrazovanje“ (Institute of International Education), najstarija i najveća nezavisna neprofitna međunarodna organizacija  sa iskustvom u visokom obrazovanju. Izbor kandidata obavlja nezavisna međunarodna stručna komisija u čijem sastavu se nalaze eminentni profesori, stručnjaci nevladinih institucija i priznati profesionalci iz raznih oblasti. Sve dodatne informacije o uslovima konkursa i načinu apliciranja, studenti mogu zatražiti putem mejl adrese Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Proglašenje laureata Školarina obaviće se na svečanoj ceremoniji u decembru 2010, dok će njihova imena i biografije biti objavljeni na internet prezentaciji Banke, kao i u dnevnoj štampi. Laureati Eurobank EFG Školarina, dodatno su predstavljeni na Facebook stranici kroz medijske tekstove i fotografije sa svečanih ceremonija Školarina.

Projekat ,,Eurobank EFG Školarine’’ deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti Banke pod nazivom “Investiramo u evropske vrednosti“, koji je usmeren na podršku edukaciji, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine, a u koji je do sada investirano oko 3,5 miliona evra.

Poslednje ažurirano sreda, 08 septembar 2010 09:40