Thu23052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Studentski servis Sport KMF "Mašinac"

KMF "Mašinac"

  • PDF
ImageStudentski klub malog fudbala KMF “Mašinac” osnovan je 2008. godine na inicijativu članova Studentske organizacije Mašinskog fakulteta sa ciljem unapređenja studentskog sporta na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu.
Na ideju da se takmičimo na ovaj način došli smo posle mnogo uspešnih učešća naše ekipe na studentskim igrama i turnirima. Osvojili smo prvo mesto na studentskim igrama u Kragujevcu, kao i Kup rektora Kragujevačkog univerziteta, zatim smo pobedili na turniru mašinskih fakulteta Srbije koji je održan u našem gradu. Veliki uspeh bio je i osvajanje petog mesta u konkurenciji 28 ekipa na međunarodnom turniru u Italiji „Euro Milano 2009“. Među studentima vlada interesovanje za rezultate kluba i to nas je motivisalo da istrajemo u ostvarivanju ideje.

U takmičarskoj sezoni 2009/2010 KMF „Mašinac“ nastupao je u Regionalnoj ligi -  grupa „jug“. Klub je sezonu završio na prvom mestu i to na fascinantan način sa skorom od 13 pobeda i samo jednim nerešenim ishodom, bez i jednog poraza.  Odličnim igrama ostvaren je i glavni cilj kluba – ulazak u Drugu futsal ligu Srbije.

Samim nazivom "KMF Mašinac", klub ujedno vrši i promocija fakulteta širom Srbije u toku odigravanja ligaških utakmica.
 
Više o uspesima "KMF Mašinac" >>>
 
ImageImageImage