Sun19052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Kooperativni Trening Centar

Kooperativni Trening Centar

  • PDF
ImageKooperativni Trening Centar Univerziteta u Kragujevcu je organizovao, 29. i 30. novembra 2010. godine, na Mainskom fakultetu u Kragujevcu, Radionicu pod nazivom 

“Inovacije u inženjerskom projektovanju”, u okviru realizacije TEMPUS projekta WBC-Vmnet.

Cilj radionice je bio inoviranje znanja u oblasti inženjerskog projektovanja, koje obuhvata primenu savremenih tehnologija virtuelnog inženjeringa (CAD/CAM/CAE, RE/RP/RT, FE/FV simulacije, VR) u životnom ciklusu razvoja proizvoda. Svi aspekti su obuhvaćeni, počev od industrijskog dizajna, preko modeliranja, reverznog inženjeringa, brze izrade prototipova, projektovanja, analize i optimizacije tehnoloških procesa, kontrole kvaliteta i industrijske metrologije.

U sklopu radionice organizovane su i praktične demonstracije koje su dale dodatnu vrednost događaju. Učesnici su imali prilike da vide metode i najsavremeniju opremu za reverzni inženjering, brzu izradu prototipova, merenje i kontrolu na multisenzorskoj CMM, simulacije u VM softverima, aplikacije virtuelne stvarnosti i još mnogo toga.

Na radionici je učestvovalo 84 učesnika iz 26 preduzeća/institucija, kao i predstavnika 10 univerziteta, istraživačkih organizacija, menadžeri preduzeća, zaposleni u razvojnim odeljenjima, predstavnici resornih Ministrstava, regionalnih privrednih komora i razvojnih agencija.
 
Pogledajte fotografije u našoj galeriji >>>

Poslednje ažurirano utorak, 07 decembar 2010 10:02