Sun19052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Delegacija Mašinskog fakulteta u poseti Sudanu

Delegacija Mašinskog fakulteta u poseti Sudanu

  • PDF
ImageU vremenu od 19-22.10.2010. god. delegacija Mašinskog fakulteta, na poziv firme Hitech Consulting and Engineering iz Sudana sa kojom je potpisan protokol o međunarodnioj saradnji, je posetila Sudan
University of Science and Technology, Collage of Engineering u Khartoum-u, Sudan i nekoliko preduzeća. Delegaciju je bila u sastavu:
 

  • Prof. dr Bogdan Nedić,
  • Prof. dr Miroslav Živković i 
  • Prof. dr Goran Devedžić

Prilikom posete razmenjene su osnovne informacije o nastavnim programima na fakultetima, angažovanju i životu studenata i delu aktuelnih istraživanja koja se sada vrše.

Dekan Collage of Engineering prof. dr Shamboul Adlan Mohamed i njegovi saradnici su izrazili interesovanje za posetu Mašinskom fakultetu i Univerzitetu u Kragujevcu i sklapanju Protokola o međunarodnoj saradnji, što bi omogućilo lakše kretanje studenata, profesora i istraživača i zajedničko učešće na doktorskim studijama, specijalizovanim kursevima, kao i objavljivanju zajedničkih radova na konferencijama i časopisima. Takođe postoji interesovanje na realizaciji zajedničkih istraživanja na projektima.

Posebno je interesantan grad Khartoum. Može se videti da se na sve strane se gradi, na mestima gde je nekada bio pesak, prašina, stare kuće od nepečene cigle, sada niču savremeni poslovni centri, velelepne stambene i porodične velike zgrade.
 
Fotografije možete pogledati u galeriji našeg sajta >>>

Poslednje ažurirano utorak, 07 decembar 2010 13:15