Mon20052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Poruka
  • Datoteka nije raspoloživa na serveru
Back Servisi Vesti Poslednje vesti Jednomesečna poseta austrijskim univerzitetima

Jednomesečna poseta austrijskim univerzitetima

  • PDF

wusoadProgram jednomesečnih poseta fakultetima u Austriji, nakon skoro 2 godine pauze, ponovo pokreće. Program je namenjen univerzitetskim profesorima i asistentima, ali i studentima magistarskih, doktorskih studija kao i poslednje godine master studija.

„One Month Visits“ stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku i kulturu Republike Austrije, uz podršku Austrijske rektorske konferencije, Austrijske službe za razmenu (ÖAD) i WUS Austria organizacije veoma uspešno se sprovodi nekoliko godina sa više stotina realizovanih poseta. Zahvaljujući ovoj stipendiji značajan broj naših akademskih građana ostvario je mogućnost sticanja i razmene znanja i iskustva sa svojim kolegama u Austriji. Na taj način uspostavljene se i ojačane veze naših i austrijskih fakulteta, što i jeste suština ovog programa.

Tokom čitave godine studenti poslednje godine diplomskih/master studija, studenti magistarskih i doktorskih studija, univerzitetski profesori i asistenti mogu aplicirati za jednomesečnu posetu austrijskim univerzitetima kako bi uz mentorski rad sa inostranim kolegama obavili istraživanje za svoje naučne radove. Vreme trajanja boravka je ograničeno na mesec dana (i ne može biti produženo; ali je dozvoljeno više puta aplicirati, maksimum jedanput godišnje). Termin boravka određuje sam kandidat ali je zbog nalaženja smeštaja obavezno da trajanje posete bude od početka do kraja istog meseca (osim u slučajevima kada kandidat ima već obezbeđen smeštaj). Poželjno je pri planiranju boravka voditi računa da se ne poklapa sa raspustom na austrijskim univerzitetima (od 1.2. do 28.2. i od 1.7. do 30.9.) osim ako nemate drugačiji dogovor sa mentorom.

Više informacija  pdf One month visits

Poslednje ažurirano ponedeljak, 18 april 2011 07:28