Sun19052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Manifestacija "Studentski dani"

Manifestacija "Studentski dani"

  • PDF

studUniverzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu po prvi put organizuje trodnevnu manifestaciju, 25/26. i 27. maja 2011. godine, na platou ispred Rektorata Univerziteta u Kragujevcu pod nazivom „Studentski dani“

, koja će simbolično prikazati put jednog studenta, od prvih brucoških dana do prvog radnog dana.

Tako će se maturanti iz Kragujevca i Regiona upoznati sa fakultetima Univerziteta u Kragujevcu i njihovim studijskim programima, dok će se brucoši i studenti upoznati sa mogućnostima studentskih razmena, stručnog usavršavanja i mogućnostima za nastavak studija u inostranstvu, a diplomci sa poslovnom zajednicom našeg Regiona.

            Prvi dan Manifestacije (25. maj, 11-15h ) je posvećen predstavljanju fakulteta i studijskih programa koji se na njima realizuju, da bi se srednjoškolci, pre svega učenici treće godine i maturanti upoznali sa Univerzitetom u Kragujevcu i mogućnostima za studiranje na našem Univerzitetu. Nadamo se da će profesori, roditelji, a pre svega đaci sami prepoznati značaj Studentskih dana i iskoristiti priliku da predstavnike svih fakulteta Univerziteta u Kragujevcu pitaju sve što ih interesuje i što im je važno sada, kada donose jednu od prvih najvažnijih odluka- odabir fakulteta.

           Drugi dan Manifestacije (26. maj, 11-15h) je posvećen brucošima i studentima, kako bi se na vreme upoznali sa svim mogućnostima koje su im na raspolaganju i kako bi iskoristili sve šanse koje kao studenti imaju. Ovaj dan Studentskih dana je idealna šansa da se studenti upoznaju sa raznim programima stipendiranja, studentskih razmena, studijskih i stručnih boravaka i usavršavanja u inostranstvu. Saznajte koliko prilika imate da se usavršavate, putujete i naučite nešto novo.

           Treći dan Manifestacije (27. maj, 11-15h) je namenjen pre svega apsolventima i diplomcima, koji su spremni za svoje prve korake ka karijeri, kako bi se upoznali sa poslovnom zajednicom našeg okruženja, saznali koje kompanije/firme realizuju programe studentskih praksi  i na licu mesta se informisali o mogućim poslovima kojima bi želeli da se bave i oblastima u kojima žele da izgrade karijeru., Tom prilikom će se predstaviti neke od najznačajnijih kompanija/firmi iz našeg grada, a i šire.
Kopmpletan program manifestacije Studentski dani možete pogledati na sajtu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata: www.razvojkarijere.kg.ac.rs

Poslednje ažurirano utorak, 24 maj 2011 08:03