Mon20052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Fakultet inženjerskih nauka – novi okvir za novi ciklus razvoja

Fakultet inženjerskih nauka – novi okvir za novi ciklus razvoja

  • PDF

konferencijaU utorak, 21. juna 2011.g. na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu održana je konferencija za novinare na temu prerastanja Mašinskog fakulteta u Fakultet inženjerskih nauka u okviru Univerziteta u Kragujevcu.

Analizirajući pedesetogodišnji nastavni i naučno-istraživački rad i praveći planove za naredni razvojni period Fakultet, kao i Univerzitet u Kragujevcu, došli su do zajedničkog zaključka da je neophodno napraviti niz neophodnih promena kako bi ova institucija zadržala korak sa okruženjem i dinamikom razvoja pripadajućih naučnih i studijskih oblasti.

Procenjeno je da  završetak prvog ciklusa razvoja Fakulteta tokom 50 godina i ulazak u novi ciklus sa više inženjerskih, studijskih i istraživačkih programa predstavlja pravi trenutak za formalno potvrđivanje prerastanja Mašinskog fakulteta u Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu u okviru Univerziteta u Kragujevcu. Da su Fakultet i Univerzitet na pravom putu potvrdile su odgovarajuće univerzitetske i republičke institucije, koje su podržale inicijativu o promeni imena ocenivši je kao neophodan iskorak u procesu razvoja fakulteta.

Fotografije možete pogledati galeriji našeg sajta >>>

Poslednje ažurirano utorak, 21 jun 2011 11:54