Thu25042024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back NIR Izdavačka delatnost Publikacije (2011) – Elektrotehnika sa elektronikom - Jasna Radulović

(2011) – Elektrotehnika sa elektronikom - Jasna Radulović

  • PDF

elektrotehnika_sa_elektronikom

Napomena: Udžbenik "Elektrotehnika sa elektronikom" možete kupiti u biblioteci Fakulteta inženjerskih nauka. Cena  je 980,00 dinara.

Naslov: Elektrotehnika sa elektronikom

Tip: Osnovni univerzitetski udžbenik

Autor: Jasna Radulović

Rezime:

          Sadržaj udžbenika "Elektrotehnika sa elektronikom" je u potpunosti prilagođen  nastavnom planu i programu predmeta "Elektrotehnika sa elektronikom", koji izučavaju studenti prve godine osnovnih akademskih studija mašinskog i vojnoindustrijskog inženjerstva na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu. Udžbenik je namenjen, prvenstveno, studentima Mašinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, a takođe može korisno da posluži i studentima drugih neelektrotehničkih fakulteta, koji izučavaju predmete sličnih nastavnih programa.

          Udžbenik je rezultat višegodišnjeg rada autora u nastavi na Mašinskom fakultetu  u Kragujevcu i zajedno sa pomoćnim udžbenicima "Elektrotehnika sa elektronikom – Zbirka zadataka" i "Elektrotehnika sa elektronikom – Praktikum za laboratorijske vežbe" omogući će studentima kvalitetno savladavanje raznovrsne i složene problematike, neophodne za obrazovanje inženjera mašinske struke, kao i uspešno pripremanje ispita. Ovaj udžbenik, kao i prateća zbirka zadataka, podeljen je u šest poglavlja: Elektrostatika, Stalne jednosmerne struje, Elektromagnetizam, Naizmenične struje, Električne mašine i Elektronika.

 

 Jasna Radulović

U Kragujevcu

juna 2011. godine

 

Sadržaj:

Elektrostatika, Stalne jednosmerne struje, Elektromagnetizam, Naizmenične struje, Električne mašine, Elektronika, Literatura