Sun19052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti World Learning projekat

World Learning projekat

  • PDF

worldlearningWorld Learning projekat nastavlja implementaciju FORECAST programa za razmenu studenata pod rukovodstvom US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs i u saradnji sa Kancelarijom za kulturu i medije Američke ambasade. Program će od ove akademske godine nositi novo ime: Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD).

Cilj programa se ne menja;  i ove godine šaljemo grupu studenata na jednogodišnje akademske studije u Americi (2012/2013).

Drago nam je što zahvaljujući ovom programu 30 studenta iz Srbije, sa različitih fakulteta i studijskih grupa, trenutno boravi u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni pohadjaju 20 američkih univerziteta. Nakon pet godina uspešne realizacije programa četvrta generacija od 30 studenata vratila se u maju iz Sjedinjenih Američkih Država uspešno savladavši akademsku godinu i nastavlja svoje studije na matičnim fakultetima. Utisci koje su nam studenti preneli su pozitivni, sklopljena su nova prijateljstva, naučeno dosta, dobar deo srpske kulture je predstavljen američkim i internacionalnim studentima na US univerzitetima.

Želeli bismo da što više studenata sazna za ovaj program i čuje utiske naših alumnija. Budući da je u pitanju puna stipendija koja pokriva sve troškove (putovanje, smeštaj, ishrana, knjige, školarina), program je dostupan studentima svih materijalnih mogućnosti i svih profila studiranja. Jedini izuzetak su studenti čije se studijske grupe u Sjedinjenim Američkim Državama nalaze u okviru postdiplomskih studija (npr.medicina, pravo i sl).

 pdf Prilog

Poslednje ažurirano četvrtak, 13 oktobar 2011 08:08