Sun19052024

Poslednje izmene09:06:59 PM GMT

Back Servisi Vesti Poslednje vesti Pismo bivšeg studenta druge generacije i asistenta fakulteta Tome Savića

Pismo bivšeg studenta druge generacije i asistenta fakulteta Tome Savića

  • PDF

264Osećam potrebu da se, u ime druge generacije studenata upisanih na taj fakultet,  Vama lično zahvalim, a preko Vas i dekanu prof. dr. Miroslavu Babiću i svim vašim kolegama  i osoblju tog fakulteta, posebno onima koji su učestvovali u pripremi i izvanrednoj organizaciji dodele "zlatnih indeksa". Zahvaljujemo vam se svima na vašem vremenu, trudu i uloženim finasijskim sredstvima, naročito u situaciji kada danas "nikom ne pretiče". Organizovanje alumni kluba i akcije "zlatni indeks" cenimo kao vizionarsko, plemenito i dostojno najprestižnijih akademskih ustanova u svetu.

 

Mnogo je mojih kolega, uključujući nas koji smo u Kragujevcu, koji nisu imali prilike da posete Fakultet u jednom dužem periodu. Mi smo zaista fascinirani onime što smo videli i sa pravom smo ponosni što je naš dragi fakultet izrastao u jednu izuzetnu, moćnu i elitnu akademsku i naučnu ustanovu u širim razmerama. Zahvalni smo i ponosni zbog te činjenice i kao građani Kragujevca i Srbije.

Još jednom izražavamo svoju zahvalnost Fakultetu koji nas je svojevremeno edukovao i osposobio da se profesionalno iskazujemo, pre svega,  u svojoj zemlji ali i u drugim zemljama širom sveta.

Pozdravljamo i promenu naziva Fakulteta, jer novo ime najbolje označava postignuti nivo razvoja i dalje mogućnosti, kao i promene u interaktivnom svetu nauke. Uostalom, naš fakultet ima mnogo drugih, većih i značajnijih tradicionalnih vrednosti od pukog formalnog naziva.

Koristim ovu priliku da predložim jednu ideju koja bi se mogla realizovati, možda baš preko alumni kluba, odnosno uvođenjem novih stranica ili linkova na vašoj internet prezentaciji. Kao što je poznato, duhoviti i anegdotski sadržaji,  uvek su zabavan  i efikasan način komuniciranja i prenošenja odgovarajućih poruka. Predlažem dakle da bivši studenti šalju svoje priloge, prigodne anegdotske prikaze i zgode tokom školovanja na tom fakultetu ili kasnije iz profesionalne prakse. Naravno, poseban redakcioni odbor bi se starao da tekstovi budu na odgovarajućem nivou i sa merom. Ukoliko ovo smatrate prihvatljivim, bio bih spreman da animiram svoje kolege, bivše studente, da sarađuju, uz sopstveni doprinos u tom pravcu.

    S poštovanjem,

    Toma Savić, bivši student (62/61) i bivši asistent na MFK

NB. Mi dobirnici "zlatnog indeksa" bili smo juče po malo zbunjeni te se, poštujući "dnevni red" i vreme predstavnika Fakulteta, nismo i verbalno zahvalili na svemu, pa to činimo na ovaj način i sa zadrškom.

Uzgred, nekoliko dana ću biti na putu pa se unapred izvinjavam ukoliko ne budem u stanju da promptno odgovorim na bilo čiju eventualnu poruku po ovoj temi.

(Pismo upućeno 1. decembra 2011. godine predsedniku saveta Fakulteta povodom manifestacije zlatni indeks)

Poslednje ažurirano ponedeljak, 05 decembar 2011 14:22